Mihkel Mutt sai Vilde kirjanduspreemia

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

mutt

Mihkel Mutt. Foto arhiiv

53. Eduard Vilde kirjanduskonkurssi võitjaks tuli Mihkel Muti teos “Eesti ümberlõikaja”.

Teoseid hinnanud 11-liikmeline žürii tõi võidutöö puhul välja Mutile omase mõnusa iroonia, aga ka teema aktuaalsuse. Raamatu tegevus toimub vaheldumisi Alam-Kolkaküla alevis ja Brüsseli peakorteri kuluaarides. Teemadeks on Lääne-Euroopa muutumine miljonite migrantide saabudes, Ida-Euroopa suhtumine sellesse, inimeste identiteedikriis ja Eesti hetkevalikud. Läbiva liinina otsitakse vastust küsimusele, kas eestlusel on tulevikku, ja kui on, siis kus ja missugune.

Žürii liige, Viru-Jaagupi raamatukogu juhataja Ülle Rajamardi hinnangul on Muti teos väärt, et seda mitu korda lugeda. “Peame tunnistama, et Euroopa pole enam see. Tegemist on kahtlemata ajastu tekstiga ning kui me räägime kahest Eestist, siis tegelikult on olemas ka kaks Euroopat.”

Teisele kohale platseerus Maarja Kangro kõmuline teos “Klaaslaps”.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments