Eesti Ekspress: Riigikogu saadikud annavad aru

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Ekspress

Eesti Ekspress küsis Riigikogu liikmetelt, mida nad peavad oma suurimaks tööalaseks saavutuseks. 101 poliitikust vastas 90.

Läänemaaga seotud või Lääne-Eestist Riigikokku valitud saadikud pidasid oma olulisemateks saavutusteks nii läbi viidud seadusemuutusi, koosealuseaduse rakendusaktidele vastu seismist kui ka Reformierakonna juhitud valitsuse kukutamist. 

Refirmierakond

Lauri Luik: õnnestus Toidupangale luua riigipoolne rahastus ning Haapsalu raudtee taastamise leping jõudis MKMi lauale.

Kalle Laanet: Põhiseaduskomisjoni esimehena oli mul juhtiv roll haldusreformi seaduse vedamisel aruteludest kuni seaduse vastuvõtmiseni.

Urve Tiidus: Isiklikult inspireerib mind kolmanda taseme hariduse (­kesk­eri- ja kõrg-) osakaalu järsk suurendamine, et suudaksime konkureerida ­Aasiast pealetulvava õpihimu ja töökusega.

Keskerakond

Jaanus Karilaid: Silmatorkavalt halva õigusloome pidurdamine – kooseluseaduse rakendusaktidele vastu seismine, mis aitas ära hoida seni teravaimat ja täiesti tarbetut ühiskonna lõhestumist ning ühtlasi kaitsta traditsioonilist abielu ja perekonda.

Enn Eesmaa: Tänavuse aasta riigieelarve vastuvõtmine Riigikogus, mis andis selge signaali uue koalitsiooni prioriteetidest.

Sotsiaaldemokraadid

Hannes Hanso: Riigikaitseküsimustele oleme suutnud läheneda konsensuspõhiselt, kaitsekulutused on tõusvas trendis ning uus valitsus toetab kaitsevaldkonna investeeringuid rohkem kui eelmine.

IRL

Raivo Aeg: Initsiatiiv korrastada karistuspraktikat liiklusõnnetuse sündmuskohtadelt lahkujate osas.

Vabaerakond

Andres Ammas: Osalemine Reformierakonna juhitud valitsuse kukutamises.

EKRE

Mart Helme: Oleme blokeerinud kooseluseaduse rakendusaktide vastuvõtmise, suutnud seada valitsuse(d) kaitsepositsioonile ­immigratsiooniküsimuses, teinud tugevat taustatööd Reformierakonna puhkusele saatmiseks ja oleme tule alla seadmas uue valitsuse kavasid liberaliseerida Eesti kodakondsuspoliitikat ja laiendada vene keele kasutust meie avalikus ruumis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Andres Ammas
7 aastat tagasi

Ma ei pea Eesti Ekspressi stiilist kuigi palju lugu, sestap vastasin teadlikult provotseerivalt. Vabandan, kui see jäi lugemisel arusaamatuks. Kirjutan lähipäevil Lääne Elus tööst riigikogus pikemalt.

Neh
7 aastat tagasi

Nende tekstide järgi võiks naljakal kombel vaid Lauri Luike kiita…Ülejäänute teks väga laialivalguv

.........
7 aastat tagasi

Oi, oi, millised ,,suured,, saavutused! Mart Helme on vist ainus, keda võiks kiita! Panin suuri lootusi muutuste suhtes Andres Ammasele. Refvormierakonna kukutamine valitsuses!!!!!!!!!!? Minu maha visatud hääl koos kampaaniaga! Kurb!

endine rikas ema
7 aastat tagasi

MIKS te seda enda saavutuste hulka ei pane,et olete jätnud mind üksi kuna lapsed peavad töid tegema mujal,sest Eeestis ei toida oma peret ära

!!??
7 aastat tagasi

Teie seadusloome on nii vilets,et tavaline advokaat leiab lihtsal moel,teile ära panna,

Vetevana
7 aastat tagasi

Tule taevas appi! Need on siis meie EV Riigikogusse valitute ja kõrgelt tasustatute töösaavutused ehk lühidalt teineteisel tooli istumise alt äratõmbamine. Tüüpiline ärapanemine üksteisele nagu eilses ETV foorumis õigustamaks Sisekaitseakadeemia Narva kolimist näitamaks tegevust regionaalsete töökohade loomisega – selge asendustegevus.