Läänemaa vallad võistlevad täna viimast korda talimängudel

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

saalihoki

Saalihokiturniir oli eelmisel nädalavahetusel. ARVO TARMULA

Viimastel maakonna talimängudel võtavad vallad täna mõõtu nii males, jääraja sõidus kui näiteks sega võrkpallis. Nädal tagasi peeti esimesed alad ning tulemustega juhib korraldaja vald Ridala.

Kõige põnevamaks kujunes möödunud laupäeval spordiliit Läänela tegevjuhi Ülle Lassi hinnangul lauatennise kolmanda-neljanda koha mäng. „Viimase hetkeni ei olnud teada, kas võidab Noarootsi või Nõva, nii et oli põnev,” sõnas ta.

Heitluse võitis Noarootsi, võttes Hanila ja Haapsalu järel lauatennises kolmanda koha. Huvitavaid hetki pakkus ka saalihoki. „Meeste võistlusel oli palju osalejad. Sellepärast oli ka saalis palju pealtvaatajaid ja kaasa elajaid. Naiste mängud olid aga väga tasavägised,” rääkis Eveli Maripuu, kes mängis Ridala valla võistkonnas ning on ka üks talimängude korraldaja. Maripuu jaoks oli naiste mäng eriti põnev, kuna võitja selgus lõpuks karistusvisetega. Saalihoki oli ühtlasi ka ainus ala, kus osalesid kõik vallad. Vormsi teistest aladest osa ei võtnud.

Korraldajate jaoks oli üllatav, et nii teatejooksul kui jooksukrossil võistlesid hoolimata registreeritute arvust vaid üksikud omavalitsused. Kui jooksukrossil võtsid mõõtu kolm valda, siis teatejooksule tuli kohale vaid Ridala valla meeskond. Mõlemale alale oli end kirja pannud seitse valda. „Ühest vallast vabandati, et osalejad jäid haigeks, aga teiste põhjuseid ei tea,” möönis Lass. Ridala valla võistkond pidi punktide saamiseks raja siiski läbima.

Täna võistlevad omavalitsused Haapsalu kutsehariduskeskuse hoonetes nii mälumängus, koroonas kui segavõrkpallis. Igal aastal saab korraldaja vald valida ka endale meelepärase ala, milles teistega rinda pista. Mullu suruti Martnas rinnalt kangi, Ridala kutsub tänavu maletama ja kabetama. „Me panime oma trumpalad ka sisse muidugi. Vallas toimuvad malevõistlused, mille parimad esindavad meid talimängudel,” rääkis Maripuu.

Lisaks võistlevad täna valdade juhtkonnad ning autohuvilised jäärajal. „Loodan, et jää kannab. Enamasti on talimängudel olnud vigursõidud, sest jääd pole olnud, aga sel aastal on ju jää olemas,” sõnas Maripuu. Kui jää kannab, toimub võistlus Allika külas Lõpe lahel.

Ülle Lass ütles, et tuleval aastal talimänge praegusel kujul enam ei toimu, sest maakonda jääb alles vaid kolm valda. Spordivõistlus mingil kujul küll tuleb, ent kes omavahel täpsemalt mõõtu võtavad, pole täna selge. „Oleme rääkinud naabritega, ehk teha hoopis Pärnuga koos. Või teha mängud, kus võistlevad erinevad kogukonnad – näiteks Palivere punt, Risti punt, nii palju kui neid punte tuleb,” arutles Lass. Viimased valdade mängud toimuvad eeloleval suvel. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ene
7 aastat tagasi

Kui juba parandamiseks läks, oleks võinud kõik vead ära parandada.

Pulle
7 aastat tagasi

Päriselt pulle mängud ja uued mängud veelgi pulllemad, kus võistlevad, mitte spordiklubid vaid mingid kokkuklopsitud pundid kohalejäänud pärismaalastest või sundasustatud migrantidest. Normaalsed elanikud on ümberasunud, kes Austraaliasse, ühendkuningriiki, Iirimaale või põhjamaadesse parema elujärje otsingul.

Lülle
7 aastat tagasi

See oli tõesti üks naerunumber-valdade mängud. Milleks raha raisata kui oli juba eelmistel kordadel näha, et see ei huvita enam suuresti kedagi. Ka seekord oli ju mitmetel aladel ainult üksikuid osalejaid- milleks seda vaja ?

?
7 aastat tagasi

oh sa armas emakeel