Prokurör soovib Nõva vallavanema õigeksmõistmise vaidlustada

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Deiw Rahumägi kohtuprotsess. urmas lauri

Deiw Rahumägi kohtus. Foto Urmas Lauri

Prokurör Küllike Kask on esitanud appellatsiooniteate Nõva vallavanema Deiw Rahumäe õigeksmõistmise peale, mis tähendab, et tõenäoliselt arutatakse asja uuesti Tallinna ringkonnakohtus.

„Apellatsiooniteade tuleb esitada seitsme päeva jooksul pärast kohtuotsuse väljakuulutamist ja seda on prokurör teinud,” ütles kohtu pressiesindaja Anneli Vilu. „Kui see on tehtud, saab ta esitada apellatsioonikaebuse. Selle esitamise tähtaeg on 3. veebruaril.”

Süüdistuse järgi kandis Nõva vallavanem Deiw Rahumägi 2014. aastal oma ametiauto sõidupäevikuisse valeandmeid auto kasutamise ja läbitud vahemaade pikkuse kohta ning esitas need andmed vallavalitsuse raamatupidajale.

Pärnu maakohus leidis, et Rahumägi tuleb omastamises õigeks mõista, võltsimise episoodis aga kriminaalmenetlus lõpetada, sest Rahumägi tegevuses esinevad väärteo tunnused.

Ühtlasi saatis kohus materjalid maksu- ja tolliametile võimaliku väärteosüü uurimiseks.

Maksu- ja tolliameti pressiesindaja Mailin Aasmäe ütles, et materjalid ametisse veel jõudnud ei ole ja seepärast on vara juhtumit kommenteerida.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Just just
7 aastat tagasi

ja see, kelle taskust võetakse, hoidku suu kinni, muidu on ARENGUPIDUR

Juku
7 aastat tagasi

Eks omad vitsad peaks igaüks saama, mõni mees hakkab ehk mõtlema, et elu polegi niisama lihtne, muudkui võtan kust võtta annab

eks ta ole
7 aastat tagasi
Reply to  Juku

paraku parandab küürakat ainult haud …. krabab siin kõik enda tasku või parseldab kõik mis saab kasulikele tutvustele, mõni sõber leiab edaspidiseks jälle sooja koha ja ongi JOKK. eks tal vaesekesel ole ka hirm naha vahel, riik lubas aastapalga kui kenasti ühinetud on, aga kui peaks ikka kriminaalkaristus tulema, lendab enne kohalt ja võib sellest suu puhtaks pühkida.

ma arvan
7 aastat tagasi

et see on KOV tasemel alles pisitilluke JOKK-skeem. Kindlasti on käimas palju suuremaid rahva röövimise “projekte”, mida märksa rohkem uurida tasuks. Aga kes teab, võib-olla see pisike niidike saabki millegi palju suuremani välja viima? Deiwi teavad kõik kui tõupuhast pätti.

harri
7 aastat tagasi

Kas prokuröril pole tõesti millegi muu peale oma kallist tööaega kulutada? Tegelikult ka uurib sõidupäevikute täitmist prokurör? Kõik isikuvastased kuriteod on juba kohtus ja karistuse saanud? Vargaid enam polegi? Ja huvitav on kuulata aeg-ajalt oportuniteediga lõpetatud kriminaalasju, kus “polnud otstarbekas edasi minna”. Maksuamet ei uurinud isegi Pentust, sest tõdeti, et edukus on pehmelt öeldes kaheldav.
Ja kas jälle kuuleme varsti, kuidas tööd nii-nii palju ja kohe üldse ei jõua varguste ja röövidega tegeleda – me tegeleme sõidupäeviku võltsimise osas apellatsioonide esitamisega. Või siis moosivaraste vangi saatmisega.

Kui tööd
7 aastat tagasi

…pole,tuleb seda iga hinnaga otsida. Ka siis,kui uued kohtukulud on 10 korda suuremad,kui oletatav kahju. Sest muidu võib tulla koondamine…