5

Kohtunik keelas tunnistajate ütluste avaldamise

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kohtunik Piia Jaaksoo. Foto: Arvo Tarmula
Kohtunik Piia Jaaksoo. Foto: Arvo Tarmula

Pärnu maakohtu kohtunik Piia Jaaksoo keelas ehitusettevõtja Roland Tšerkassovi korruptsiooniprotsessil tunnistusi andnud inimeste ütlustest kirjutamise.

Jaaksoo ettepanekuga keelata ütluste avaldamine kuni kõik kutsutud on tunnistajapingis käinud, nõustusid nii advokaadid Margus Viira ja Vahur Krinal kui ka prokurör Küllike Kask. Jaaksoo tegi otsuse kolmapäeval, mil Haapsalu kohtumajas jätkus Tšerkassovi süüasja arutamine. Prokuratuur süüdistab Tšerkassovit dokumentide võltsimises ja 2000eurose altkäemaksu andmises endisele Nõva vallavanemale Deiw Rahumäele.

Tunnistajate ütluste kuulamine on jagatud kahele kohtupäevale. Keeld kehtib ühtviisi nii ajakirjandusele, tunnistajatele kui ka istungil viibinud kuulajatele. Eile kuulasid istungit Haapsalus Nõva osavallakogu liikmed Ilme Peedoson ja Kaidi Silver-Schöbe.

Keeld kehtib 27. jaanuari pärastlõunani, mil peaks lõppema tunnistajate kuulamine.

Prokuröri kutsel andsid kolmapäeval tunnistusi Nõva osavallakogu liige ja Nõva kooli direktor Peeter Kallas, Nõva valla sotsiaaltöötaja Maire Koppelmaa, endine Nõva vallavanem Kalle Saar, Lääne maavalitsuse sotsiaalosakonnas töötanud Kersti Lõhmus, ehitusettevõtjad Vahur Kingisepp (Instflo OÜ) ja Indrek Vaine (OÜ Remondihai) ning Nõva endine vallavanem Deiw Rahumägi.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Caudal
Caudal

Piia Jaaksoo ajab õiget asja.

Vanamees
Vanamees

Elementaarne, Watson.

juss
juss

Mis protsess see selline on? Artiklis nagu mainitud 2tuh eurikut althõlma, aga selline vint peale keeratud nagu oleks 2milj. antud. Mida värki?

Koma
Koma

Tunnistajate ütluste kajastamise keelamine pidi ju väga üliharva esinev meede?

Aleks
Aleks

Ajakirjanike mure on arusaadav, sest ajakirjandus on harjunud ise kohut mõistma.
Viimane häbiväärsem näide on V.Loosaare juhtum.

wpDiscuz