Nõva puhkeala külastas ligi 220 000 inimest

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Nõva puhkeala külastajate arv on viimastel aastatel hüppeliselt kasvanud. Foto: Kaire Reiljan
Nõva puhkeala külastajate arv on viimastel aastatel hüppeliselt kasvanud. Foto: Kaire Reiljan

Nõva puhkeala külastas eelmisel aastal 218 000 inimest ja riigimetsa majandamise keskuse (RMK) puhkealadest on Nõva külastatavuse poolest kolmandal kohal. Nõva puhkeala alla kuuluvad mitmed Nõva piirkonna puhekohad.

RMK pakutavaid looduses liikumise võimalusi kasutati eelmise aastal kokku 2,85 miljonil korral.

Puhkealadest olid mullu jätkuvalt kõige külastatavamad Tallinna puhkealal asuv Keila-Joa park (343 000 külastust), Peipsi põhjaranniku puhkeala ja Alutaguse rahvuspark, sealhulgas Oru park (270 000) ning Nõva puhkeala (218 000). Kaitsealadest liigutakse enim Lahemaa (161 000) ja Soomaa (98 000) rahvusparkides.

„Kuumade rannailmade ja tavapäraselt toimuvate sündmuste ära jäämise tõttu leevenes suur külastuskoormus pisut võrreldes 2020. aastaga, ent samas kasvas looduses liikujate arv meie värskelt uuendatud objektidel,”  ütles RMK külastuskorraldusosakonna juhataja Marge Rammo.

RMK 15 külastuskeskuses ja kolmes loodusmajas pakuti külastajatele nii juhendatud kui ka omal käel läbitavaid programme, milles osales kokku 47 163 huvilist. Erinevatel teavitavatel sündmustel nagu õppe- ja matkapäevad, teemaõhtud jmt, osales kokku ligi 237 000 huvilist.

RMK külastuskorralduse tegevusteks kulus mullu 7,3 miljonit eurot, mida kasutati RMK puhke- ja kaitsealade taristu korras hoidmiseks, maastiku seisundi säilitamiseks ja loodusteadlikkust edendavate tegevuste korraldamiseks. Kasutatud vahenditest 0,8 miljonit eurot kaeti külastuskorralduslike tegevustega teenitud tuludega ja Euroopa Liidu sihtfinantseeringutega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
enn
2 aastat tagasi

siia kõrvale laduge nüüd info, et nõvale otsis kinnisvara samuti rekordarv inimesi, rekordhindade eest.
ning siis pange siia kõrvale vallavalitsuse tegevus nõva kooli väljasuretamisel…
tulge meile, päriselt?

Rumalus
2 aastat tagasi
Reply to  enn

ajab üle ääre. Otsustamise juures on alati ideoloogiliselt õiged lambad, kes ei saa mitte kunagi aru, et tagajärgedel on põhjused.