Esimene valgupõhine koroonavaktsiin jõuab Eestisse

Lääne Elu

info@le.ee

Perearsti juures saab korraga koroona- ja gripivaktsiini. Foto: Malle-Liisa Raigla
Vaktsineerimine. Foto: Malle-Liisa Raigla

Uus valgupõhine koroonavaktsiin Nuvaxovid jõuab Eestisse järgmisel nädalal, vahendas ERR. Kasutama saab seda hakata märtsi alguses.

„Esimese tarnega saabub Eestisse 18 000 vaktsiinidoosi ning need tehakse kättesaadavaks igas Eesti maakonnas märtsi alguseks. Vaktsiini hakatakse kasutama Covid-19 haiguse ennetamiseks täiskasvanutel,” teatas ravimiamet.

Järgmise kolme nädala jooksul saabub Eestisse veel 36 000 doosi. Kokku tellitakse Nuvaxovidi esialgu 54 000 doosi.

Praegu ei ole piisavalt päriselu andmeid, et öelda täpselt, kui efektiivne on Nuvaxovid omikroni tüve vastu. Novavax on ise uuringuid tegemas ja mõned esialgsed andmed viitavad vaktsiini küllalt heale omikronivastasele kaitsele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
katsejänes
2 aastat tagasi

”Praegu ei ole piisavalt päriselu andmeid, et öelda täpselt, kui efektiivne on Nuvaxovid omikroni tüve vastu.” —–
hahaaa……et-siis: Eesti rahvas on valitud katsejänesteks uuele vaktsiinile, mille toimet veel ei tuntagi, ja seda Päikesevalitsuse salajasel nõusolekul!

BINGO!
2 aastat tagasi
Reply to  katsejänes

V.a. fakt, et mitte vaid eesti rahvas, vaid inimesed üle maailma.
Infoks – tegelikult on need testitud ja kõrvalmõjud on teada, lihtsalt 75. aastaks salastatud.

vallikivijollerpopov
2 aastat tagasi

Essa! – – võtsin juba õla paljaks, ei taha ilma jääda heast ameerika asjast!

NB! rabage, kuni tasuta, varsti peab selle eest maksma hakkama.

Ago
2 aastat tagasi

Mille eest miinused? Info, mida kirjeldasin, on avalik info, kättesaadav kõigile, kes vaevuvad seda otsima. Mille eest laovad inimesed miinuseid? Ei suuda tõele näkku vaadata?

Ago
2 aastat tagasi

Novavax – USA ettevõte, samuti EUA e. vaid häireolukorras kasutamiseks, kuna normaalseid uuringuid ei ole tehtud. EUA tähendab, et võib kasutada vaid juhul, kui ravimeid ei ole. Kuid ravimeid ei ole, kuna valitsused on need ÄRA KEELANUD, et saaks väita, et neid ei ole ning EUA “vaktsiine” süstida.
Nagu teised “vaktsiinid”, on ka Novavax mRNA substants, CRISPER geenimuunduse tehnoloogia baasil, mis panevad inimkeha COVID valku tootma, et siis selle vastu “immuunsust” tekitada. Sellel ei ole mitte midagi tegemist traditsioonilise vaktsiiniga nagu leetrid, teetanus jms.

Ago
2 aastat tagasi
Reply to  Ago

“Novavax on ise uuringuid tegemas ja mõned esialgsed andmed viitavad vaktsiini küllalt heale omikronivastasele kaitsele” lause on vale. Novavax lõpetas testid poole pealt teades, et EUA saab igal juhul, kuid testide tulemus on “riskantne”. Seega mõelgu igaüks ise.
Teadmiseks, et kindlustusfirmad juba leiavad, et elukindlustuse väljamaksmine vaktsiinisurma tagajärjel ei ole kaetud risk, kuna tegemist on enesetapuga.

krõmpsluu
2 aastat tagasi

Viimane SMS vaktsineerima tulla ei olnud enam nii tagasihoidlik.Päris ähvardama ka veel ei hakatud aga pikk rivi hirmutamist oli küll juurde lisatud,järelikult hakkavad katsejänesed otsa saama.

N61
2 aastat tagasi

Milleks küll neid vaktsiine juurde tellitakse? Praegu ju ca 400 tuhat hapuks minemas. Ega kõik kes tahtsid, on oma sutsud saanud, rohkem pole kuskilt inimesi võtta. Sest enamus ju ka läbi põdenud

Nojah aga
2 aastat tagasi
Reply to  N61

Mismõttes milleks!? Millisel põhjusel peaks head stabiilset rahavoogu tootvat äri kinni panema. Selleks ei ole mitte ühtegi põhjust, vastupidi, tuleb veel teha mitmeid nn tõhususdoose. Uued tüved juba sügiseks ootamas.

uskmatu Toomas
2 aastat tagasi

Kas sama vähe uuritud nagu AstraZeneca ja hinnaklassilt kõrgem?