Haapsalu tennisistid on saanud ridamisi turniirivõite ja auhinnalisi kohti

Keven Ungert, Eesti noorte GP I. Foto: Vello Kuhi
Keven Ungert, Eesti noorte GP I. Foto: Vello Kuhi

Tartus peetud Eesti noorte GP P16 2×16 turniiril tegi P16 II tabelis suurepärase esituse Keven Ungert, kes tuli ühtegi mängu kaotamata turniiri võitjaks. Ungert on treeningutel korralikult harjutanud ning viimased tulemused näitavad edasiminekut ja mänguklassi tõusu.

Ungert võitis kõigepealt Hugo Valter Sokku 6-0 6-2, seejärel Robin Rait Rikbergi 6-0 7-5. Ta suutis enda kasuks pöörata ka mõlemad otsustavad mängud. Poolfinaalis võitis ta Anders Erik Bergströmi 4-6 6-2 6-2 ja finaalis tuli võit Tair Usmanovi üle tulemusega 6-1 3-6 6-3. See oli Ungerti esimene turniirivõit Eesti noorte GP-sarjas.

P16 I turniiril kohtus Patrik Rainer Kaljula esmalt Ken Inkiga ja pidi vastu võtma kaotuse 4-6 3-6. Lohutusturniiril Kaljula vastastele võimalust ei andnud, alistades poolfinaalis Ralf Filip Kivari 8-3, finaalis Hugo Narmonti 8-6 ning tuli lohutusturniiri võitjaks.

Eesti I liiga turniiril tegi korraliku etteaste Ott Raidla, võites kõiki vastaseid. Veerandfinaalis oli ta parem Tormi Tulvikust 6-6 6-4, poolfinaalis alistas esimese paigutusega Martin Kohvi otsustavas setis 7-6(5) 4-6 10-6 ja finaalis Rain Sinimaa 6-4 7-5. See oli Raidlale Eesti I liigas teine turniirivõit.

Eesti noorteliiga I turniiril tegi suurepärase esituse Gregor Trave, kes tuli paarismängus koos tartlase Edward Mihkel Olliga turniiri võitjaks. Poolfinaalis olid nad paremad Laura ja Oliver Nossovist 6-2. Finaal oli tasavägine, võitjakarikad võisid Tarev ja Oll pea kohale tõsta alles pärast põnevat mängu Filipp Havanski ja Dominic Mangi vastu, mis võideti seisuga 9-7.

Tartus Tähtvere tennisekeskuses toimunud Eesti IV liiga turniiril tegi suurepärase etteaste Reena Raudne-Klooster, tulles turniiri võitjaks. Raudne-Klooster võitis Maili Maalmanni 6-4 6-3, seejärel Isabel Joao 6-2 6-2. Poolfinaalis oli ta parem esimese asetuse saanud Liina Veskimäest 6-4 6-3 ja finaalis Aira Nigul-Lepast 6-2 7-5.

Laagri tennisehallis Eesti II liiga paaristurniiril jõudis Küllo Kuhi koos hiidlase Leemet Kääriga finaali. Alagrupis võitsid nad mõlemad mängud ja jõudsid play-off’i kaheksa parema hulka. Esmalt alistasid Kuhi ja Käär Kristjan Abakanovi ja Marko Pahlapuu 6-1 6-1 ja seejärel poolfinaalis põnevas mängus teise asetusega Ergo Mõttuse ja Toomas-Karl Reinoja 6-4 3-6 11-9. Finaalis tuli seekord kaotus esimese asetusega Hendrek Keldrilt ja Kuldar Läänelt 4-6 1-6. See oli Kuhile ja Käärile juba teine finaali jõudmine II liigas. Turniiril mängis ka Toomas Kuum, kes koos Mait Mengeliga jõudis play-off’i, kuid kaotas seal esimesele asetusele 3-6 4-6.

Tartus peetud Eesti noorte GP T14 II turniiril jõudis Simona Ladva poofinaali. Esmalt oli ta parem Kätlin Tõnsist 6-0 6-4, seejärel veerandfinaalis tasavägises mängus Stefanija Variksoost 7-5 2-6 6-4. Poolfinaalis oli mäng mõlemapoolsete võimalustega, kuid otsustavatel punktidel oli vastane Nadežda Morozova Ladvast veidi kindlam ja võitis tulemusega 6-3 6-4.

Tabasalus Eesti noorteliiga I turniiril mängisid Egert ja Gregor Trave. Egert Trave jõudis poolfinaali, võites kõigepealt Max Kristofer Pajupuu 5-4(5) 4-2 ja seejärel veerandfinaalis Lev Samoštšenkovi 4-1 4-1. Poolfinaalis kaotas ta Rasmus Paule 1-4 4-5(4). Gregor Trave võitis esmalt Ronan Saidla 4-1 4-0, kuid veerandfinaalis pidi pärast tasavägist mängu 4-2 4-5(5) 3-10 tunnistama Jan-Elmar Sarapiku paremust.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments