Jaaknas põles maha renoveeritud talumaja

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Jaakna_tulekahju2_foto_Arvo_Tarmula

Uhkest Tehveri talu elumajast on järel vaid suitsev ahervare. Vähenegi, mis püsti jäi, tuleb lammutada. Foto: Arvo Tarmula

Ööl vastu pühapäeva põles Lääne-Nigula vallas Jaakna külas maha talumaja. Peremees koos naise ja viieaastase lapsega sai hoonest välja, Inglise buldog Faraon on siiani kadunud.

Perepoeg Olev Tehveri telefon Tallinnas hakkas helisema laupäeva öösel. „Kella kahe paiku sain isalt kõne, et maja põleb ja kas ma saaks neile järele tulla, sest nende auto ja kõik asjad jäid tulle. Nad ise olid külma käes,” rääkis Olev Tehver, kes jõudis kohale kella kolme ajal.

Selleks ajaks olid Olev Tehveri ema ja väike õde naabrite juures soojas, päästjad kustutasid maja ja isa üritas päästa, mis päästa annab. Appi olid tulnud ka naabrid. Koos päästjatega saadi majast eemale sõiduauto. Põleng õnnestus kustutada alles kella seitsmeks hommikul. Kuigi söestunud palkseinad olid veel püsti, oli rookatusega talumaja täiesti hävinud.

„Ärkasime 1.30 öösel, kui tuletõrjeautod tulid,” rääkis naabrinaine Piret Riis. „Päästjad ei leidnud esimese hooga õiget teeotsa, mis meie maja juurest läheb.”

„Viis tuletõrjeautot kustutasid hommikul kella seitsmeni, vett tõmbasid kõrvalt tiigist,” kirjeldas naaber. Veel esmaspäeva hommikul oli tiigijää madalal, majaümbrus aga nagu liuväli. Maja räästas, tühjades aknaavades ja lähemate puude-põõsaste küljes rippusid sajad pisikesed jääpurikad. Öösel oli just sel ajal kümme kraadi külma. „Nii kui tuletõrjujad vett lasid, nii jääpurikad tulid,” rääkis Piret Riis.

Naabri sõnul olid tulekahju puhkemise ajal peremees ja perenaine veel üleval olnud ja mees oli tundnud suitsulõhna. Välja vaatama minnes selgus, et rookatus juba põles. Mees kutsus päästjad ja proovis ise maja kustutada, aga see ei õnnestunud.

Pikem lugu traagiliseslt põlengust ilmus teisipäevases Lääne Elu paberlehes.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments