Läänemaa haigla uuendab erakorralise meditsiini osakonda

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haigla remont. tarmula

EMO tulevases ootesaalis käib kibe remont. Foto Arvo Tarmula

Läänemaa haigla erakorralise meditsiini osakonnas (EMO) on käimas remont, mis jaanuari lõpuks peaks nii patsientide kui ka töötajate tingimused paremaks muutma.

 

Läänemaa haigla ravijuhi Kai Tennisbergi sõnul on ümberehituse üks põhjusi  soov parandada logistikat. „Praegu on EMO vastuvõtt ühel pool, jälgimispalatid aga teisel pool ning patsiendid istuvad keset haigla koridori,” selgitas ta olukorda.

Läänemaa haigla haldusjuhi Reimo Reimeri sõnul on erakorralise meditsiini osakonna ruumide ümberkorraldamine haiglas juba pikka aega plaanis olnud.

Alanud remondi käigus saavad EMO patsiendid eraldi ooteruumi, suureneb vastuvõturuum ja kohe selle kõrval seatakse sisse jälgimispalatid. „Siis on jälgimisel olevad patsiendid rohkem silma all,” rääkis Tennisberg.

Sissepääs erakorralise meditsiini osakonda ja patsientide ooteruum hakkab juba ilmet võtma. Läänemaa haigla haldusjuhi Reimo Reimeri sõnul on veel sel nädalal plaanis EMO vastuvõtt kolida praegustesse päevapalatitesse, et ehitajad saaksid vastuvõturuumis tööd alustada.

„Nii kaua kui ehitus käib tuleb patsientidel kindlasti taluda ebamugavusi, aga ega meil, arstidel, see aeg ka lõbus ole,” ütles Kai Tennisberg.

EMO vastuvõturuum ehitatakse senisest kaks korda suuremaks ning selle ja samas tiivas asuva operatsioonibloki vahele tulevad jälgimispalatid. Tennisbergi sõnul on seal praegu personali- ja laoruume, mida annab otstarbekamalt ära kasutada. „Tänapäeval pole sellisel hulgal laoruume vaja, sest enam ei korjata niimoodi varuks nagu vanasti,” lisas ta.

Läänemaa haigla haldusjuht Reimo Reimer ütles, et EMO remondiga on plaan valmis saada jaanuari lõpuks. Ehitustöö läheb koos käibemaksuga maksma üle 70 000 euro, millel lisandub veel enam kui 10 000 euro eest elektri ja muid töid. Reimeri sõnul pole see aga lõplik summa, sest juurde tuleb veel mööbli ja inventaari maksumus. „Nende kohta teeme praegu kalkulatsioone,” selgitas ta.

Erakorralise meditsiini osakonna remont on ettevalmistuseks haiglat eesootavatele suurematele ümberkorraldustele. Nimelt on laienemas perearste koondav tervisekeskus ja selle tarbeks peab haigla loovutama osa keldrikorruse ruume.

Praegu haigemaja esimesel korrusel töötav haigla administratsiooni hakatakse järgmisel aastal mööda maja laiali paigutama. „Sinna kus, ruumi on – osa lähevad lossi, osa sööklablokki jne,” rääkis Reimer.

Administratsiooni asemel kolib keldrikorruselt esimesele korrusele  polikliinik koos eriarstide vastuvõtukabinettidega.   

Reimo Reimeri sõnul sõltuvad edasised ehitustööd tervisekeskuse ajagraafikust. „Märtsis läheb teele tervisekeskuse viimane rahatotlus, siis algab selle projekteerimine ja tõenäoliselt 2018. aastast ehitus,” selgitas Reimer. Ta lisas, et selleks ajaks kui terviekeskust hakatakse ehitama, peaksid haigla poolsed ettevalmistused olema tehtud.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
remonti
7 aastat tagasi

hädasti vaja, aga vale aastaaeg remondiks valitud. Suvel remondihaisud avatud akende -uste kaudu välja.

to remonti
7 aastat tagasi
Reply to  remonti

Kas sa siis aru ei saa, et meil on ikka plaanimajandus. Aasta hakkab lõppema ja kusagil jäi raha järele, mis nüüd tuleb kiiresti ära kulutada.

Janari
6 aastat tagasi
Reply to  remonti

kõik tahavad ainult suvel remontida, mida remondimees sügisel ja talvel siis tegema peab? Mõelge natukene peaga, suvel ei ole remonditegijat saada enam nii odavalt, kuna objekte on siis juba palju ja igale poole ei jõuta.

maali
7 aastat tagasi

arstide osas vajaks läänemaa haigla ka suuremat remonti

kas te virisejad
7 aastat tagasi

olete märganud, et on aasta 2016 ja haigla on aastast… vajab hädapärast korrastamist. Tohtrid, õed ja personal on tasemel, nüüd saab siis maja ka korda.

Tige kala
7 aastat tagasi

Huvitav et räägitakse rahapuudusest raviks -betooni valavad aga kõik haiglad hullupööra

IGATI
7 aastat tagasi

tore muidugi kui inimsõbralikumaks ja värskemaks ruumid saab, ainult, et kas aastaaeg on selleks ettevõtmiseks õige, sest haiguste periood on ju sügis-talv ja libedusega seotud kiirabilised kukkumised ning luumurrud praegusel ajal. Aga ju siis ilusal soojal kevad-suveks ei leitud töö teostajaid. Loodame, et nii oli ja tegu pole vale ajastusega nagu tihtilugu juhtub.