Ridala tõstab ametnike palka

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Helen Koppa

Helen Koppa. Foto: Urmas Lauri

Ridala volikogu otsustas tõsta vallaametnike palka 10 protsenti ja töölepinguga töötajate palka 15 protsenti.

Kui praegu saab Ridala vallavanem palka 1715 eurot, siis uuest aastast 1887 eurot. „Meie palgad olid teiste omavalitsustega võrreldes tagasihoidlikud,” ütles Ridala vallavanem Helen Koppa.

Teine võrdluspunkt oli koolidirektori palk. „Koolidirektorid said umbes 1800 eurot ja tundus loogiline, et vallavanema palk ei ole väiksem,” ütles ta.

Töölepinguga töötajad said suurema palgatõusu. 15 protsenti rohkem hakkavad teenima raamatupidajad, raamatukoguhoidjad, noorsootöötajad, kalmistuvahid, koristaja ja sporditöö spetsialist – kokku 12 inimest.

„Palgafondile tähendab see kümmet protsenti lisakulu, aga valitsemiskulu tegelikult peaaegu ei tõuse – vaid 0,25 protsenti,” ütles Helen Koppa. „Inimesi on vähem tööl, sõite tehakse vähem. Kulusid on mitmes kohas vähem.”

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jukule
7 aastat tagasi

On ikka või? Ei tea palju need kalmistuvahid ja raamatukoguhoidjad seda pappi siis tasku kühveldavad, igavesed ahnepätsid 😀 Ajab ikka kadedaks küll, eks tahaksid ise ka nii hästi elada?

zaakal
7 aastat tagasi
Reply to  Jukule

mida seal vahtida, tavaolukorras inimene ikka maksab vahtimise eest, mitte ei saa selle eest pappi

Juku
7 aastat tagasi

Avalik sektor on palkade poolest tunduvalt ees erasektorist, aga nagu näha mitte piisavalt. Ahnusel ei ole piire.

tõsi on
7 aastat tagasi

Just, just üks noorsootöötaja, kelle suhtlusviis ei kannata kriitikat. 24h nägu vingus peas, elab teiste peal oma isillike probleeme välja. Suudab normaalselt vist ainult omasugustega suhelda. Selliselt võtaks palga maha kui üldse tööle jätaks, palgatõusu selline inimene ei näeks.

Mart
7 aastat tagasi

Ning mingi moor sealt kiunus alles, et oioi kus läks palju raha Uuemõisa Konsumi kassipere püüdmise ja varjupaiga peale seetõttu. Öökima ajab selline soigumine sentide pärast kui mõnda aega hiljem jagatakse sajalisi kogule kambale.

Noorsootöötajad
7 aastat tagasi

Kui palju neid siis on, et mitmuses? Kodulehel on vaid 1 ja seegi õudus kuubis tegelane. Ajab isiklikke asju koguaeg tööajast ja on muidu ebameeldiv.

?
7 aastat tagasi

minu meelest on see teema juba siit kunagi läbi käinud,et antud isikul on tõsised suhtlemisprobleemid.

toop
7 aastat tagasi

Mis tööd seal ikka teete. ..saatke punt laiali ja te näete,et midagi kuskil kokku ei kuku …mõttetud alarahvastatud ja rahastatud vallad.

Mine+kooli
7 aastat tagasi

Kadepunnidele eespool – oskate eristada suuremat numbrit väiksemast, saavutus! Kui töö on tehtud korralikult ja maht ainult kasvab siis peabki tasu vääriline olema.

igatahes
7 aastat tagasi

võetakse viimast, hea et see punt laiali lüüakse ja õpetaja ning vallaluuseri võrdlemine- no tule taevas appi

haldusreform
7 aastat tagasi

tulekul,kus koondamised jne.need otsustasid palka tõsta!

prügikoll
7 aastat tagasi

mina kirjutan end ridala vallast välja !