24

Ridala vallavanem pürib volikogusse Keskerakonna nimekirjas

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Helen Koppa

Helen Koppa. Foto: Urmas Lauri

Neljapäeval lõid Keskerakonna Läänemaa piirkonna juht Jaanus Karilaid ja Ridala vallavanem Helen Koppa käed, et vallavanem
hakkab Haapsalu volikogusse kandideerima Keskerakonna nimekirjas.

„Siin tekib võidustrateegia,” kuulutas Karilaid koos vallavanemaga Haapsalu ühes söögikohas einestades. Koppa pole Keskerakonna liige ega ole kuulunud ühtegi parteisse, ka volikogusse pole ta varem kandideerinud.

„Ma tegin selle otsuse enne, kui me Jaanusega rääkisime,” ütles Koppa. „Mul oli mitme seltskonna vahel valida, kuid Keskerakonna
poliitika tundus mulle kõige usaldusväärsem ja stabiilsem.”

„Haapsalu linnapea Urmas Sukles on käinud küsimas, hea kolleeg parlamendist Lauri Luik tuli [kolmapäeval] ise minu juurde
ütlema, et proovis vallavanem Koppat ära rääkida,” teadis Karilaid rääkida. „Heleni pluss on selles, et ta on nimekirjas eelkõige eksperdina. Eksperdid, kes tunnevad oma valdkonda peensusteni, on iga nimekirja tohutu edu, sest tihtipeale hoiavad spetsialistid poliitikast eemale. Helen Koppa on meile suur võit,” ütles Karilaid.

Koppa on seega väga hinnatud positsioonil. „Ei tea, ei oska öelda. Eks ole näha, mis välja tuleb,” nentis Koppa.

Haapsalu valimistele läheb Keskerakond umbes kolmekümnese nimekirjaga. „25 kohta on volikogus, 30pealine meeskond on valimisteks täiesti piisav,” ütles Karilaid. „Meil on nüüd tugev tuumik nii Haapsalust kui ka Ridalast. Ridala inimesed ei pea muretsema, et nende sõna ja nende mõte ei oleks esindatud.”

Ridalast on lubanud Keskerakonna nimekirja tulla endine volikogu esimees Aare Tamm, Haapsalust lisas Karilaid loetellu
Peeter Vikmani ja Helle Saarsoo. Keskerakond läheb valimistele oma nimekirjaga ka Lääne-Nigulas ja Vormsis. „Nii tugevat nimekirja kui Haapsalus me aga ei saa, sest seal domineerivad valimisliidud,” arutles Karilaid. „Lääne-Nigulas paneme põhimõtte
pärast oma nimekirja välja, et meie maailmavaade oleks esindatud, kuid Haapsalus me läheme võidule.”

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
veri
veri

seksi

mnjah
mnjah

Karilaiu ütlemistest jääb mulje,et keskerakonnal piisa vaid Vikmanist, Soolast, Põllust,Saarsoost ning nüüd lisandunud Koppast ,et valimised võita. No Rahuvarmi oleks võinud ka ära nimetada, nii sõbramehe poolest. Imeline eliit.

einoh
einoh

kesse külvivolinik on, anna andeks, ei tea

Tore+on
Tore+on

Külvivolinik toimetab Läänemaal, jaksu talle

Jaak
Jaak

Härra Rein Vatku maksa kõigepealt oma töötajatele õigeaegselt palka siis jutusta edasi,.

Rein Vatku
Rein Vatku

Jaak, eks palgad ja riigimaksud ole viimase kolme-nelja aasta jooksul ikka õigeaegselt tasutud. Nüüd on elu ka kergemaks läinud, kuna ka maksuamet on tööle hakanud. Hästi näitab ettevõtjate tegemisi krediidiinfo.ee , sealt saad otsida küll inimese nime ja ettevõtte nime järgi ja näed ka mis Haapsalus sünnib maksude vallas, kes kui palju maksab, millest ka otseselt elab linn.

Kübe
Kübe

Lääne Nigula ja Kelder. Tugev kooslus.

?
?

Helle Saarsoo?

Imelik
Imelik

Eksperti hinnatakse tulemusest. Elame- näeme kui KE jutt konkreetsemaks muutub, on “võidustrateegia” või mitte. Nõusolek kandideerida KE nimekirjas on iseenesest õnnestumine otseselt KE-le, mitte rohkem.

isa
isa

Mind huvitab, mida mõtleb Rein Vatku suurema arengu all?

Imelik
Imelik

Ma ei tea millist teksti Sa lugesid, aga IRL kodulehel oleval on kirjas….
“Peame arendama Haapsalut süvakultuuri– ja kunstilinnana.”
Kokkuvõtvalt ma praeguste eesmärkidega olulisi erinevusi ei täheldanud.

ivan+pang
ivan+pang

seda vist, et siis vahetatakse vanalinna tänavakivid jälle uute vastu välja

Maiken
Maiken

Minu arvates peaks Rein Vatku linnapeaks saama. Ta on kõige parem.

wpDiscuz