Haapsalu luuletaja valiti Betti Alveri kirjanduspreemia nominendiks

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Silvia Urgas. Foto: Arvo Tarmula

silvia_urgas_tarmula

Silvia Urgas. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalust pärit Silvia Urgase luulekogu „Siht / Koht” võib tuua talle parima debüütteose kirjandusauhinna.

„Silvia Urgase luulekogu on väga sundimatu, teravmeelne, keeleliselt hästi läbi kirjutatud, väga võimas ja terviklik kogu,” ütles žüriiliige Piret Jaaks.

Tema sõnul ilmus aasta jooksul 37 Eesti kirjaniku esikteost ja tooni andsid proosateosed, eriti ulme.

Igal aastal annab Eesti kirjanike liidu Tartu osakond välja Betti Alveri kirjandusauhinna, mille poetessi testamendi kohaselt pälvib parim hingedepäevade vahelise perioodi jooksul ilmunud debüütteos luule-, proosa- või draamavallas.

Tänavu olid žüriis mullune laureaat Piret Jaaks, Kätlin Kaldmaa, Hanna Linda Korp, Margus Lattik ja Hannes Varblane. Nii stiili, kompositsiooni kui nüansi- ja detailitundlikkuse poolest otsustati esile tõsta järgmisi teoseid: Aleksander Aina romaan “Pimeduses kulgeb tee”, Manfred Dubovi luulekogu “Täna leitakse kõik üles”, Andris Feldmanise romaan “Viimased tuhat aastat”, Mairi Lauriku romaan “Süsteem” ja Silvia Urgase luulekogu “Siht / Koht”.

Preemiasumma on tänavu 1700 eurot ja pärineb Eesti Kultuurkapitalilt. Laureaadi väljakuulutamine ja auhinna üleandmine toimub Betti Alveri sünniaastapäeval, 23. novembril kell 17 Tartu Kirjanduse Majas (Vanemuise 19).

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments