Hoidisekonkursi võitsid lodjapuumoos ja segasalat

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Parimad hoidised Foto Arvo Tarmula

Parimad hoidised. Foto Arvo Tarmula

Eile selgitasid degusteerijad Haapsalu sotsiaalmajas maitsvaima soolase ja magusa hoidise.

Kõige rohkem hääli magusate hoidiste kategoorias kogus Larissa Ivanova lodjapuumarjadest valmistatud moos. Soolastest hoidistest oli mekkijate lemmik Anne-Erika Leikmaa segasalat.

Tavalisemate mooside, marineeritud seente ja segasalatite kõrval oli konkursil ploomitšatni, tšilli-sõstrakaste, ingveri-pirni-õunamoos, ploomi-porgandimoos ja kukeseened magusas tomatimahlas.

„Kõik hoidised said hääli, võitja häälteenamus oli napp,” ütles Haapsalu sotsiaalmaja direktor Serli Küünarpuu. „Kõige raskem oli otsustada, kumba kategooriasse hoidis kuulub, sest suur osa oli vahepealseid.”

Mõlemad võitjad said auhinnaks lõunasöögi kahele sotsiaalmaja kohvikus.

Hoidistevõistluse korraldasid Haapsalu sotsiaalmaja ja Läänemaa pensionäride ühendus.

Konkursi võitja selgitamisele võis kaasa aidata igaüks, kes eile hommikupoolikul sattus sotsiaalmajja, kus peeti lahtiste uste päeva.

Degusteerijatele pakuti maitsta 19 hoidist, mille hulgast tuli igaühel kirja panna maitsvaima soolase ja magusa hoidise nime.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments