Kullamaa põllumees ja vallavolinik saab Läänemaa aasta isa tiitli

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

toomas smitt

Hannes Smitt mullu kevadel kodutalu õuel. ARVO TARMULA

Tänavu saab Läänemaa aasta isa aunimetuse Hannes Smitt, nelja täiskasvanud lapse isa ja kuue lapselapse vanaisa.

Koluvere külas elav Hannes Smitt on põllumajandusettevõtja ning kogukonnaelu edendaja, kauaaegne Kullamaa vallavolikogu liige, seisab Lääne maavalitsuse otsuses. Smitt on ka Kullamaa koguduse juhatuse ning nõukogu liige, tema kandev roll on olnud Soome ja Rootsi kogudustega koostöö tegemine.

Smiti kandidatuuri esitas tema tütar.

Tütar Edvika sõnul on ta hea ning hooliv isa ja vanaisa, kelle koju kõik alati rõõmuga kokku tulevad. 2002. aastal pärjati Smittide kodu peaminister Siim Kallase poolt „Kauni kodu" tiitliga. Hannes Smitt on koos abikaasa Hellega kasvatanud üles tublid ja töökad lapsed ning ta on toeks ja eeskujuks ka oma lapselastele.

Smitt on silmapaistev põllumees. Tema piimafarmi 27 lehma annavad keskmiselt ligi 9300 kilo piima aastas. „Andsin pojale talu üle, noortel on särtsu rohkem,” ütles Smitt. Pensionipõlve aasta isa siiski pidada ei saa. „Aitan ikka poega talus, see on ju rohkem perevärk.”

Taluperemees on poeg Erki, Smittide kõige noorem laps. Temast vanemad on pere kolm tütart, kes kõik elavad Tallinna lähistel. „Kahel on oma firmad, üks on asutuses tööl,” täpsustas isa.

Mullu veebruaris otsustas Kullamaa volikogu nimetada Hannes Smiti valla aukodanikuks. Aukodaniku tiitliga kaasnes ka Kullamaa suur teeneterist.

Kullamaa volikogu esimees Einar Pärnpuu ütles toona, et Smitt on vallaelu arengule abiks olnud nii volikogus tehtud töö kui ka kohaliku ettevõtlusega.

Sel aastal laekus Lääne maavalitsusele aasta isa kohta 2 ettepanekut. Mõlemad kandidaadid puhul on tegemist tubli ja silmapaistva isikuga ning seetõttu oli komisjonil valikut äärmiselt keeruline langetada.

Hannes Smitti tänamine leiab aset maakondlikult tänuüritusel Penijõe mõisas 24. novembril. Aasta isa saab kingituseks Eesti ettevõtte Wooch puidust käekella.

Läänemaa aasta isa tiitlit annab Lääne maavalitsus välja aastast 2013. Varasemad aasta isa tiitli saajad on Kalle Orumaa Nõva vallast, Toomas Räli Lääne-Nigula vallast ja Tiit Seiton Martna vallast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments