Karilaid: Reformierakonna juhid on hirmul

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Keskerakond (09) Eesmaa, Karilaid. Tarmula

Keskerakondlased Enn Eesmaa ja Jaanus Karilaid. Foto Arvo Tarmula

Keskerakonna aseesimehe Jaanus Karilaidi hinnangul on endise Reformierakonna esimehe Andrus Ansipi ja praeguse esimehe Taavi Rõivase ärevus läheneva Keskerakonna erakorralise kongressi suhtes tingitud suurest sisekaemusest oravaparteis endas.

“Tuletan meelde, et just Andrus Ansip oli see, kes hiljuti solvunult ründas riigikontrolli Estonian Airi auditit, kust tuli välja, et valitsus on toetanud riigiettevõtet Euroopa Liidu reeglite vastaselt pea 85 miljoni euroga ning et see kulu oleks olnud välditav, kui valitsus järginuks riigivaraseaduse põhimõtteid ja veendunud, et Estonian Airile raha ning laenude andmine on eesmärgi- ja õiguspärane,” ütles Karilaid.

“Ka Taavi Rõivase meeleheide on mõistetav, sest kui ühe parvlaevahanke korraldamine suursaarte ja mandri vahel läheb kümne aasta jooksul maksma üle 200 miljoni euro ning seda saadab Eesti ajaloo suurim korruptsiooniafäär, siis on põhjust muretseda küll opositsiooni juhtiva jõu elavnemise pärast,” ütles Keskerakonna aseesimees.

“Võimuliidu igavese vastandkuju Edgar Savisaarega hirmutamine ei pruugi enam Reformierakonnal läbi minna. Selge on ka see, et Savisaare demoniseerimine on teiste erakondade poolt olnud kunstlik ja põhinenud suurtel valedel. Nüüd on aga Keskerakond ka riigi tasandil isolatsioonist välja murdmas ning loomulikult see valitsusjuhile ei meeldi. Pole mingi saladus, et Keskerakonna jõudu parlamendis võetakse üha tõsisemalt.”

“Poliitilised konkurendid peavad arvesse võtma, et kui Keskerakond saab uue juhi, siis meie prioriteet nr 1 on meie programm. Kui keegi loodab, et me lahutame oma programmist midagi ära, siis nad eksivad sügavalt,” ütles Karilaid. “Astmeline tulumaks, regionaalsed maksuerisused, tasuta ühistransport, programmilised sammud ühtviisi nii eesti kui ka vene emakeelega Eesti inimeste jaoks, sotsiaalvaldkonna parem rahastamine, regionaalpoliitika järeleaitamine ning kohalike omavalitsuste tugevdamine on ja jäävad  jäävad  Keskerakonna olulisteks poliitilisteks suundadeks.” 

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kapten
6 aastat tagasi

ära muretse, Kaasik, küll ta tuleb!

akaasik
6 aastat tagasi

Küllap on kõige suurem ärevus Jaanus Karilaidi peas, kuidas edasi minna kui äkki Savisaart ei õnnestu kukutada, kelle poole õigel ajal hoida, kuidas omaks võetud Juuda rollist positiivse kangelasena välja tulla

Mart
6 aastat tagasi

Karilaid on tegus mees,
vöitleb öige asja eest!
Kel ei meeldi,tömba uttu,
ära aja tühja juttu.
Eesti rahval reffidest on körini,
ise on nad viinud rahva selleni.
Igal sammul viskavad vaid raha tuulde,
seda tehes ei neil tule vaesund
rahvas meelde.
Ei ole raha ei haigekassale,ei
madalapalgalistele,ei pensionäridele,
peaasi,et vaid jagub iseendile
ja oma totratele ettevötmistele.
Refid,juba koidab teie tasumisetund
uuest vöimuletulekust vöite ainult
näha und.
Rahvas on teid möistnud,aru saanud,
ainult riigi ja rahva kurnajad
on teist saanud.

Haapsalust
6 aastat tagasi

Mina lapsi hirmutama ei hakka! Karilaid, Sa ju suurem laps, kui Rõivas. Jäta väiksemad rahle, muidu ktan taguotsa kuumaks.

Kübe
6 aastat tagasi

Karilaid võiks oma autol summuti demonteerida siis on teada millal Haapsalus tolkneb. Paras aeg siis ise mujale asju ajama minna.

mõni mees
6 aastat tagasi

Kujutab endale asju ette.

huumoritalu
6 aastat tagasi

sonimine

K
6 aastat tagasi

Hirmuyhiskond

mats
6 aastat tagasi

terve riik väriseb Karilaiu ees. Vot on vinge mees!!!

aap
6 aastat tagasi

Reform võib olla hirmul sellepärast,et uus president on hea,keskerakonnal aga on jälle omad hirmud…