Haapsalus hakatakse müüma Tallinna ühistranspordi kaarti

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

yhiskaart

Tallinna ühistranspordi roheline kaart tuleb müügile Haapsallu Lääne maavalitsuse ja MTÜ Harjumaa Ühistranspordikeskuse koostöö tulemusena on alates septembrist võimalik osta Tallinnas ja Harjumaal kasutusel olevat elektroonilist kontaktivaba ühiskaarti (tuntud ka kui roheline kaart), millega saab soodsamalt sõita Haapsalu-Keila-Tallinna bussiga.

Ühiskaarti on võimalik kasutada pileti eest tasumisel kaugbussiliinil nr 149 Haapsalu-Keila-Tallinn. Tegemist on avaliku bussiliiniga, mida tellib Harjumaa Ühistranspordikeskus. Liin nr 149 väljub tööpäeviti Haapsalust kell 5.30 ja Tallinnast (Balti jaamast) kell 16.50 ning peatub kõigis marsruudile jäävates peatustes Läänemaal. Kasutades kaardile laetud raha, on pilet 20% soodsam võrreldes sularaha eest ostetud piletiga. Näiteks pilet Haapsalust Balti jaama maksab Ühiskaardiga tasudes 4.08 eurot (tavahind 5.10 eurot). Igapäevaselt sõitjatele on kasutusel ka elektroonilised 30 päeva perioodikaardid, mida on samuti võimalik osta Haapsalu postkontorist ja internetist www.pilet.ee lehelt.

Liin nr 149 on käigus alates 1. märtsist 2014 ja selle kasutamine läänlaste hulgas on vähene. Seetõttu kaalub Harjumaa Ühistranspordikeskus liini teenindamise lõpetamist Läänemaa osas. „Loodame, et Ühiskaardi soetamise võimalus aitab kaasa läänlastest reisijate arvu suurendamisele“, selgitas maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Merle Mäesalu uue algatuse juurutamist.

„Ühiskaardi ostmisvõimalust Läänemaal taotles Lääne maavalitsus eesmärgiga meelitada reisijaid rohkem kasutama liini nr 149. Antud liiniga saavad läänlased sõita tööpäeviti Tallinnasse kella 7.32 ja õhtul tagasi ning sel on soodne pilet. Liin erineb tavapärastest bussiliinidest, kuna sellega saab sõita Keilasse ja Tallinnas Haabersti, Vabaduse väljaku, Viru ning Balti jaama peatustesse. Bussiliin pakub Lääne-Nigula vallas Haapsalu-Keila maantee läheduses elavatele elanikele lisasõiduvõimalust Haapsallu ja Keilasse-Tallinnasse,” rääkis ta. Liini nr 149 sõiduplaaniga saab tutvuda riiklikus ühistranspordiregistris www.peatus.ee.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Bussisõitja
7 aastat tagasi

Kuluks Haapsalu linna- ja lähiliinidelgi see ühiskaart ära. Oleks palju mugavam liikuda ja sõitjaid ka rohkem ehk.

RIta
7 aastat tagasi

Hind 5.10 on piletit ostes sularaha eest, hind 4.08, kui soetada eelnevalt Ühiskaart, see isikustada ja raha peale laadida.

RIta
7 aastat tagasi

Kuna see liin hakkas mind väga huvitama, otsisin selle netist välja ja jagan hea meelega infot : http://www.peatus.ee/#route_search;21945,130188;A03

Loomulikult on otstarbekas sõita Tallinnasse summas 4.08, kui teiste bussidega tuleb raha välja käia 8.20. Milline hinnavahe.

Ja Ühiskaardil on jumet. Me siin Läänemaal vähe teame neist Tallinna ja Harjumaa soodustustest. Ja ükski kohalik leht pole ka varem teadjainfot jaganud. Maavalitsusest rääkimata. Lihtsalt, rohkem teavitust ja vast ei sure see liin välja.

teadja
7 aastat tagasi

Olematu reklaam on olnud sellele liinile.Paljud ei tea sest liinist tuhkagi.T-piletis seda ka ei ole.

Mati+Põdra
7 aastat tagasi

Et te teaksite, siis Ühiskaardile saab osta ka pileteid GoBusi teenindavatele liinidele suvalisest peatusest suvalisse peatusse. Kasutasin, kui kuus last oli vaja saata Haapsalust Hiiumaale kõige aktiivsemal suvehooajal. Mugav!

Mutitädi ka sõna sekka
7 aastat tagasi

No nii. Justnimelt, nagu Mutionu kirjutab. Pole kuulnudki sellest liinist. Kogu aeg teadnud midagi muud. Miks siis pole seda liini T-piletis?

tuu
7 aastat tagasi

ju kesikute väljamöeldis, tuda es sa reklaamida, tuu pole laululuige rahapuu mida keik peavad teadma

mutionu
7 aastat tagasi

Sõidan tihti bussiga Tallinna vahet, kuid kuulen liinist esimest korda.
Muidugi on vähe sõitjaid, kui infot liini kohta on nii raske leida. Tpilet.ee lehelt puudub liin sootuks ning peatus.ee lehel otsinguga liini otsa “komistada” on vähe tõenäoline, sest see ei läbi bussijaama.

Chan
7 aastat tagasi

Panege linnaliin ka kaartsüsteem, väga hea mõnus kasutus selle

koa
7 aastat tagasi

kardulamüüjaid olla sinnkandis nähtu, ollu üsna odava

Herbert+ving
7 aastat tagasi

See kehtib ka go bussides eile just sõitsin!