Helme esitab valimiskomisjonile toetusallkirjad

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Mart Helme. Foto: Arvo Tarmula

mart helmeARHIIV

 

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna presidendikandidaat Mart Helme (pildil) esitab vabariigi valimiskomisjonile 21 valimiskogu liikme toetusallkirja, teatas erakond.

Presidendikandidaadi ülesseadmise õigus on vähemalt 21 valimiskogu liikmel.

Helme sõnul on kohtumistel omavalitsusjuhtide ja valijameestega saanud kinnitust, et toetus tema kandidatuurile on suurem, kui avalikult julgetakse repressioonide hirmus välja öelda.

„Paljud valijamehed ei taha kohapealse koalitsiooniga, kellega iga päev asju aetakse, raksu minna. Ent ärgem unustagem, et valimiskogus on hääletus salajane. Seal on oodata üllatusi, mida võimuerakonnad ei oota,“ ütles Helme.

„Valijamehed on öelnud, et toetavad mind põhjusel, et see murraks Eestit tabanud stagnatsiooni ja annaks Eestile uue hingamise ja kursi,“ lisas ta.

Helme on veendunud, et tõeline rahva president saab olla ainult isik, kes on ühiskonda lõhestavates küsimustes rahva enamusega samal poolel ning arvestab ühiskonnas valitsevate väärtuste ja meeleoludega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jee baby
7 aastat tagasi

Helme presidendiks ja Eesti vabaks. Elagu Eesti. Elame veel. Siis saab mõistust ja raha meil palju olema. Uus klikk võimule. Pätid ja muud imelikud siis enam ei kamanda siin. Hakkame ise kamandama.

simply

Triibik
7 aastat tagasi
Reply to  jee baby

Olen sinuga,14.30. sama meelt ! Eesti rahvale oleks Helme parim valik.

jää hakkas liikuma
7 aastat tagasi

Müts maha nende valijameeste ees, kes julgesid riskida oma koha kaotusega. Toetusallkirjad on ju avalikult ja nagu võimu erakondade praktikast teada, kasutavad nood igasuguseid repressioone teisitiarvajate suhtes
Läänemaa valijamehed on kuuldavasti stagneerunud valitsusliidu poolt.
Aga mine tea, valimised ju salajased.

Hmm
7 aastat tagasi

Eelnevatest kommentaaridest võiks siis järeldada, et rahva enamus soovib massiimmigratsiooni, erineva kultuuritaustaga inimesi naabriteks, eestluse ja eestlaste väljasuremist?

Unesnôiduja
7 aastat tagasi
Reply to  Hmm

Ekremendi limiteeritud maailmavaatega inimesena sa ilmselt ei suuda kunagi môista, et RAHVA ENAMUST ei koti ei rullnokkrahvuslus ega überliberastia. Môlemad on vastunäidustatud. Paraku on meil jälle valida halva ja halva vahel. See osa rahvast, kes ei kaldu kuhugi äärmusesse, ei pääse lihtsalt löögile. Aga küll kunagi pääseb. Siis kui need praegused tattnokad ja ilalôuad oma komejandi ônnetult lôpetavad. Lootus sureb viimasena.

123
7 aastat tagasi
Reply to  Unesnôiduja

Su jutu mõte ? Mis halva ja halvast sa seltsimees kodanik jahud aru ma ei saa? Kuida see pähkel küll nii halvasti seal ülalkorrusel ragiseb, et lihtsale küsimusele vastatud ka ei saa ja siis vaja iba ajama hakata, puhka jalga vahepeal, mõtle uuesti ja vasta korralikult.

mati
7 aastat tagasi

olen eelkommenteerijaga sama meelt.

Kodanik
7 aastat tagasi

Lugedes loo viimast lõiku tekib küsimus, mis põhjustel Hr. Helme siis kandideerib?