Arstid tegid hoiatusstreigi puhul ühispildi

Rauno Pukk

raunopukk@gmail.com

 

Läänemaa haigla arstid tegid täna hommikul kell 9 hoiatusstreigi puhul haigla trepil ühispildi.

Arstid ja õed hoidsid käes paberit, millel seisis: „Tervis on kallis! 20. septembril toimub tervishoiutöötajate hoiatusstreik, millega nõutakse tervishoiu rahastamise suurendamist, et patsiendid saaksid vajalikku ravi.”

Eesti õdede liidu Läänemaa piirkonna juht Tatjana Otlot selgitas, et streigi eesmärk on juhtida tähelepanu meditsiini alarahastusele ja pikkadele ravijärjekordadele. Seda, kas striegist kasu ka on, Otlot öelda ei osanud. „Kuidagi peame ju probleemidele tähelepanu juhtima,” lisas ta.

Pärast pildistamist läksid arstid oma kabinettidesse ja personaliruumi. Patsientide vastuvõtmist alustati uuesti kell 10. Kiirabi ja erakorralise meditsiini osakond ei streikinud ning keegi abita ei jäänud.

Eriarstid ütlesid, et olid patsientidele teatanud, et vastuvõttu streigi ajal ei toimu.

Täpselt kell 9 astus Läänemaa haigla uksest sisse 79aastane Jelena Tsubera, kes tuli arstile näitama oma viga saanud kätt. Arstide streigist tema teadlik ei olnud. „Tulen Taeblast ja olen nii varakult kohal sellepärast, et buss tuleb sellel kellaajal. Pole hullu, kiiret ei ole,” ütles Tsubera. Tema vastuvõtuajaks oli märgitud 10.20.

Haapsalu perearstikeskuse välisuks oli lukus. Uksel oli silt, mis viitas, et patsientide vastuvõtt algab kell 10.

Haapsalu neuroloogiline rehabilitatsioonikeskus hoiatusstreigis ei osalenud.

Hoiatusstreigis osalesid kümned haiglad üle kogu Eesti.

haigla streik

Läänemaa haigla arstid ja õed kogunesid streigi puhul haigla trepile ühispildile. Foto: Arvo Tarmula

IMG_9484

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kübe
5 aastat tagasi

te lollid ei oska elada! Vaadake meid Poogiga, terved kui purikad, ka -20 kraadiga liigume värskes õhus. Kõik patsillid tapab alkohol ja kui sureme siis vägivaldsesse surma. Kokkuvõteks terve elu mudel: Kärakas, värske õhk ja hea seltskond.

Lahendus
5 aastat tagasi

Surrakse

Lahendus
5 aastat tagasi

Mida ravitakse sellesse ka surmaks!

sorts
5 aastat tagasi

ma pole nii terve ,et arsti juurde minna

vanaeit
5 aastat tagasi

Meil siin Haapsalus on võimalik ainult eriarsti vastuvõtule kui saab siis on võimalus saada korraliku arsti abi,muidu võib ära surra siin??

juss
5 aastat tagasi

tulumaksu peab tõstma! ei saa nii, et kulud suurenevad ja tulud vähenevad! aga oravad just nõnda arvavad! ja riigikaitset ei tohi vähendada! juba olime 50 aastat kommuraibete võimu all, ise terved, kui purikad!

mutant
5 aastat tagasi

Meditsiini rahastamise põhimõtteid tuleb muuta.See protsent skp-st peab olema suurem. ..olgu ennem riigikaitse 1,5 kui alarahastatud meditsiin. ..eks kuskilt ikka annaks kokku tõmmata.See nõuaks juba üldrahvaliku arutelu,et mis siis on meie prioriteedid.