Läänemaa koolinoored käisid esimest korda tuletõrjespordi võistlustel

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

tuletorjesport tyri 2

Võistlustest võttis osa 400 õpilast. Foto päästeamet

Türi staadionil peetud tuletõrjevõistlustest võtsid esimest korda osa Läänemaa koolid. Esikohaga tulid Haapsallu Ben-Ranno Nõmmik ja Kristiina Liiv.

8. ja 11. klassi noored võistlesid konksredeliga torni ronimises. 11. klassi arvestuses olid parimad Ben-Ranno Nõmmik ja Kristiina Liiv, mõlemad Läänemaa ühisgümnaasiumist, teatas Läänemaa päästepiirkonna juht Kätlin Poopuu. Läänemaalt oli võistlustel kuus võistkonda – Läänemaa ühisgümnaasiumi 11. klassid, Haapsali linna algkooli 4a ja 4b ning Palivere kool.

Kokku võttis mängudest osa üle 400 lapse ja noore Pärnu-, Harju-, Järva-, Lääne-, Saare ning Ida-Virumaalt.

Võisteldi vastavalt vanusegrupile tuletõrje teatejooksus, mootorpumba hargnemises või tuletõrjeolümpias. Nooremas vanusegrupis võisteldi teatejooksus ning alati meeleolukal tuletõrjeolümpial.

Kaheksandikud ning üheteistkümnenda klassi noored võistlesid lisaks teatejooksule ka mootorpumba hargnemises.

Peale võistkondliku arvestuse oli võimalus 8. ja 11. klassi noortel ronida konksredeliga torni. Parimad olid kaheksanda klassi arvestuses Sandero Saare Koeru keskkoolist ning Anet Kesküla Pärnu-Jaagupi põhikoolist. 11. klassi arvestuses aga Ben-Ranno Nõmmik ja Kristiina Liiv, mõlemad Läänemaa ühisgümnaasiumist.

Mänge korraldavad päästeamet, Paide vabatahtliku tuletõrje selts ning Eesti tuletõrjespordi liit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Osaline
7 aastat tagasi

Mis ta nii esimene kord on. Eelmise sajandi 60-ndate 70-ndate aastatel olid iga aasta 9. mail Valgeväljal Läänemaa koolinoorte tuletõrjevõistlused. Kahjuks oma maakonnaga asi piirduski.