EKREsse kuulunud Martna valijamees pidi Kaljuranna toetamise pärast erakonnast lahkuma

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Raimond Danilov. ErakoguLäänemaa Martna valla valijamees Raimond Danilov (pildil) ärritas oma erakonda „vale” otsusega. Abikaasale presidendivalimiste valimiskogusse toetushääli koguv Helle-Moonika Helme tegi erakonnakaaslasele Kaljuranna toetamise pärast kurja kõne. Danilov jäi oma otsusele kindlaks, lahkus EKRE-st ja andis Kaljurannale toetusallkirja, kirjutas Eesti Päevaleht.

„Nii kui reedel teatasin oma valijatele-tutvusringkonnale, et toetan valijamehena presidendivalimistel Marina Kaljuranda, tuli õhtul Moonika Helmelt kuri kõne, et astugu ma siis erakonnast välja,” teatas asjade käigust imestunud Raimond Danilov, kes alles hiljuti alustas kohalikus omavalitsuses poliitikukarjääri. „Siis ma tegingi seda, samal õhtul astusin ühe hiire-klõpsuga erakonnast välja. Ja kui ma siis tegelikult ei olnud veel Marinale kandidaadiks esitamise toetusallkirja andnud, siis pärast seda andsingi,” kirjeldas Danilov. Ta vestles Kaljurannaga telefonitsi ja kinnitas, et andis nõusoleku anda talle üks allkiri vajalikust 21-st, et Kaljurand valimiskogus presidendikandidaadiks esitada.

"Ta enne rääkis kogu aeg, et muidugi toetab Helmet ja annab talle allkirja. Kui valijameheks sai, siis äkki teatas, et ei annagi,” kirjeldas Moonika Helme. „Ma helistasin ja ütlesin talle, et nii ei ole aus. Siis ta vastas, et ta ei olegi kunagi tegelikult EKRE-t toetanud. Seepeale ma ütlesingi, et oleks aus, kui sa välja astuksid,” kinnitas ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
vaatleja
7 aastat tagasi

Aga kiitmata jäi Refide strateegide üliosav töö! Kui Helmed kevadel küsisid Kaljuranna kodakondsuse kohta, siis ei olnud tal kiiret tuua välja algdokumendid, et kummutada tema sobimatus presidendikohale kodakondsusest lähtudes. Daam, kelles ei voola tilkagi eestlase verd, vaid vene-läti segu, hoopis solvus (emotsionaalsus on jälle üks põhjus, miks ta ei sobi!). Terve suvi lasti teemal käärida. Nüüd sügisel toodi esmalt välja PPA kirjutatud tõend, mis midagi ei tõesta. Seejärel alles algdokumendid… Tulemus? Kaljurand on justkui vaene kannataja, kellele empaatiline inimene saab vaid kaasa tunda ja poolehoidu näidata. Tõe eest seisjad (Helmed) on tituleeritud vastikuteks kiusajateks ja nokkijateks. Kui Kaljurand oleks juba… Loe rohkem »

vaatleja
7 aastat tagasi

Kuna siin kiidetakse oma peaga mõtlemist, siis ma ütleks sedasi, et kui need kiitjad samuti tiba rohkem mõtleks ja analüüsiks, saaksid nemadki aru, et antud noormehe puhul tegemist tüüpilise poliitilise karjerismi ja mänguga. Noormehe põhimõtted ei olla konservatiivsed-rahvuslikud, kuid ometi selles erakonnas ta oli. Miks? Tänu erakonnale oli pääs volikokku. Aga see on alles karjääriredeli alumine aste, kuskilt ju peab alustama. Nüüd terendas võimalus Kaljurannale külje alla pugeda ja seda ta ka tegi, paljastades oma tegeliku palge (muidugi iseküsimus, kas tal seda üldse on või mitu neid on) ja astudes välja erakonnast. Kuna rahvas on osavasti ette valmistatud – Kaljurannast… Loe rohkem »

jaminaka
7 aastat tagasi

to tibin Sa ilmselt sama ohmu,kui äpu.

tibin
7 aastat tagasi

Ega jah oma peaga ei tohigi midagi mõelda ega otsustada, kõik nämmutatakse Sulle ette. Mitte midagi uut ka siin erakonnas….;) Tubli, Raimond, et suudad teha otsuseid ise oma südamega

kas te ei tea et
7 aastat tagasi

President on erakondade ülene. Sellest ei saa aru rahvas aga nõutakse presidendilt. Mehel õigus valida Kaljuranda.

Esiteks
7 aastat tagasi

ärge siduge sõna Martna üks-ühele EKREga, ekrelased ikka pigem valdavalt Kaardiväe kolhoosi maadelt:). Teiseks, kui mõisahärra oleks vee hinda tõstes seda teadnud, et see talle tulevikus presidendikoha maksab…. Kes teab või arvab teadvat, see naerab:).

Martna vallast
7 aastat tagasi

Tubli! Tore, et on inimesi kes on jätnud endale igaüheõiguse kasutada pead ja omada südametunnistust.

juss
7 aastat tagasi
Reply to  Martna vallast

Joodikust karskusseltsi esimees?

2. kodanik
7 aastat tagasi
Reply to  Martna vallast

Oskad sa mingeid näiteid ka tuua? :))

tubli
7 aastat tagasi

mees, nii tulebki poliitikute ülbitsemisele vastata

jaminaka
7 aastat tagasi

Ei tinistanud ta seal kedagi,vaid tegi nii,nagu vallavanem ütles.Ja volikogu kõik liikmed ei toetanud vene baabat.

Anonüümne
7 aastat tagasi

Mees ütles ühes artiklis nii:
Partei ei saa mind käskida. Ma ei esinda valijameeste kogus erakonda, vaid volikogu, ja lähen valima Eestile presidenti, mitte erakonnale juhti,” ütles Danilov.

2. kodanik
7 aastat tagasi
Reply to  Anonüümne

Kas volikogu andis talle kaasa suunised selliselt käituda?