Marina Kaljuranna asemel läheb riigikogusse Lauri Läänemets

Lauri Läänemets. Foto: Helen Kattai
Lauri Läänemets. Foto: Helen Kattai

Euroopa Parlamendi valimistel enim hääli kogunud Marina Kaljuranna asemel saab Riigikogu liikmeks Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) juhatuse liige ja uueks esimeheks kandideeriv Lauri Läänemets.

Läänemetsa sõnul soovib ta Riigikogu liikmena pöörata enim tähelepanu regionaalpoliitikale ja ebavõrdsuse vähendamisele. „Sotside ülesanne on võidelda süveneva ebavõrdsuse vastu ühiskonnas. Eesti riigi arengus peab olema kõigil oma roll: nii suurel linnal kui väiksel asulal, nii ettevõtjal kui ka palgatöölisel. Tasuvam töö, töötajate väärtustamine, haridusuuendused ja täiskasvanuharidus, julge ja erisustega regionaalpoliitika on teemad, millega soovin Riigikogu liikmena esmajärjekorras tegeleda. Väga oluline on vaadata Toompealt kaugemale, et näha ka ülejäänud Eesti probleeme ning otsida lahendusi. Kahjuks tänasest EKREIKE valitsusleppest me regionaalpoliitikat puudutavaid lubadusi väga palju ei leia ning opositsioonierakonnana on sotside ülesanne neid väärtusi pidevalt meelde tuletada ja nende eest seista,“ lausus Läänemets.

9. juunil toimuval SDE üldkogul kandideerib Lauri Läänemets SDE esimeheks, olles hetkel suurima hulga erakonna piirkondlike organisatsioonide toetusi kogunud kandidaat.

Alates 2011. aastast SDE ridadesse kuuluv Lauri Läänemets (36) on erakonna juhatuse liige ja Järvamaa piirkonna juhatuse esimees ning SDE Omavalitsuskogu esimees. 2013-2017 töötas ta Väätsa vallavanemana ja alates 2017 kuulub Türi vallavolikogusse, kus kavatseb pärast Riigikogu ametivande andmist jätkata. Läänemets on kaitseliitlane ja aktiivne abipolitseinik ning pälvis 2017. aastal kodanikuühiskonna eestvedajana Vabariigi Presidendilt vabatahtlike kaasaja aumärgi.

Lauri Läänemets kogus viimastel Riigikogu valmistel Järva- ja Viljandimaal 994 häält, millega ta oli oma piirkonnas Helmen Küti järel teine häältemagnet. Läänemetsa kodukohas, Väätsa valimispiirkonnas hääletas SDE poolt 48% inimestest. See teeb Väätsast kõrgeima sotside toetusega piirkonna ja ühe neljast piirkonnast, kus sotsidel õnnestus saavutada valimisvõit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments