Läänemaal võitsid europarlamendi valimised sotsid

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Marina Kaljurand (SDE) sai meil üksinda poole rohkem hääli kui Keskerakonna kõik kandidaadid kokku.

Kaljuranna poolt hääletas meil 1356 valijat. Sotsiaaldemokraatide toetus oli teistest erakondadest kõrgem kõikides Läänemaa omavalitsustes: Vormsil 21 protsenti, Lääne-Nigulas 22,7 ja Haapsalus 23,6 protsenti. Kaljurand ja sotsid kogusid enim hääli ka Lääneranna vallas.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
K.S
4 aastat tagasi

Tegelikult tore, et Läänemaal on kõigest 1356 soodat… Tühine hulk võrreldes elanike enamusega kes roosade poolt ju ei hääletanud…

Agu
4 aastat tagasi

“Palju Õnne” tõesti, järgnevad aastad ei muutu meite maa heaks jällegi mitte kui midagi.

LE- le
4 aastat tagasi

Miks kaart ja artikkel kokku ei lange, kumb on eksitav info?

...
4 aastat tagasi

Asjadest võiks rääkida ikka nii nagu need on- inimesed ei valinud mitte sotse , vaid Kaljuranda…

läks nagu läks
4 aastat tagasi
Reply to  ...

Siis on ju hästi. Halvem oleks olnud, kui inimesed ei oleks valinud mitte EKRE´t, vaid Helmeid.

Nimi (vabatahtlik)
4 aastat tagasi

Ekreike valitsuse pooldajail polnud põhjust valima minna. Kõiki jõude praegu kohapeal tarvis, milleks neid sinna sinekuuri peale saata. No olgu see Madisoni poiss võib seal olukorda nuusustada, temal näikse energiat jaguvat nii mitmes kohas korraga ragistada. Kaljurand oli seevastu kuldse käepigistuse ära teeninud. Reformi valisid need kes ikka veel status quo-d taga nutavad, st pole aru saanud, et senine olukord ja selle meisterdanud poliitilised jõud ongi selle neoliberaalse ekstsessi põjustanud. Viimane kolmandik ei oska enam kellegi poolt hääletada.

juss
4 aastat tagasi

Kaljurann nn “kuldne käepigistus” tähendab seda, et meil on elanikkonnast poolemeelseid ca 0,02%. Pole väga paha! Ja tänu imelikule valimiseadusele saab sots Mikser 2886. häälega parlamenti, aga 21 474. häälega Terras ei saa! Ja siis räägitakse justkui EKRE lõhestab rahvast?

valija
4 aastat tagasi
Reply to  juss

Juss, sul vaja ikka palju-palju veel neid pinke nühkida, et maailma asjadest aru saama hakkaksid. Jõudu sulle selleks!

Agu
4 aastat tagasi
Reply to  valija

väga õieti arutles ju!? Pinke peaks kommenteerija ise vist nühkima hoopis 🙂

See
4 aastat tagasi
Reply to  Agu

küll pole päris nii, et Kaljurand on sots- alles ta oli Ref-i presidendikanditaat. kui vana vunts talle kinga andis, siis asuti paaniliselt paati otsima, kusagile mujale ei mahtunud, aga sotsidesse juhhei. eesti rahvas on härdameelne, kuna vana vunts võttis tookord koha ära, siis nüüd rahva härdus kompenseerib selle ja need on personaalsed hääled, aga nagu ikka püüavad sotsid ennast ehtida võitja sulgedega