0

Esmaspäeval on kultuurikeskuses Euroopa Liidu regioonide komitee seminar

Rauno Pukk

Rauno Pukk

raunopukk@gmail.com

Suklese umbusaldus arvo tarmula (4)

Haapsalu linnapea Urmas Sukles. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu kultuurikeskuses toimub esmaspäeval Euroopa Liidu regioonide komitee ALDE fraktsiooni seminar teemal eakatesõbralik turism Eesti ja Soome kogemusel, teatas Haapsalu linnavalitsuse pressiesindaja Tõnu Parbus.

Seminarist võtab osa 20 komitee liiget Suurbritanniast, Sloveeniast, Prantsusmaalt, Leedust, Lätist, Luxemburgist, Belgiast, Eestist ja Iirimaalt.

Haapsalu linnapea Urmas Suklese sõnul on seminari teema väga aktuaalne ja eakate turismi soosimine ja arendamine annab suuri võimalusi, eriti turismi madalhooaegadel majandust arendada.

„Eestis on teema eriti päevakohane, sest 2017. aastal suurendatakse majutusasutuse käibemaksu 5 % võrra ning tuleb otsida võimalusi, kuidas hoolimata sellisest suurest riigi poolt pandavast ebamõistlikust koormisest majandusharule, ellu jääda ja ka edasi areneda,” ütles Sukles.

Haapsalus toimuva seminari käigus tutvustatakse külalistele ka Haapsalu linna panustamist turismi arengusse Lääne-Eestis ning EL rahade kasutamist turismisektori arendamiseks.

Regioonide komitee on Euroopa Liidu konsultatiivorgan, mis koosneb kohalike omavalitsuste volikogu esimeeste, linnapeade ja regioonide esindajatest. Regioonide komitee peaülesandeks on kindlustada kohalike ja regionaalsete omavalitsuste tegelik esindatus Euroopa Liidus. Eestile kuulub EL Regioonide komitees kuus kohta.

Delegatsiooni liikmed:
1. Kalev Kallo, Tallinna linnavolikogu esimees (ELL)
2. Kurmet Müürsepp, Antsla vallavolikogu esimees (EMOL)
3. Uno Silberg, Kose vallavolikogu liige (EMOL)
4. Mart Võrklaev, Rae vallavanem (EMOL)
5. Mihkel Juhkami, Rakvere linnapea (ELL)
6. Urmas Sukles, Haapsalu linnapea (ELL)

Euroopa Liidu leping sätestab, et Euroopa Liidu nõukogu, komisjon ja parlament on kohustatud õigusloome ja muude meetmete vastuvõtmisel konsulteerima Regioonide Komiteega valdkondades, mis mõjutavad või võivad mõjutada kohalikke ja regionaalseid huvisid.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz