Haapsalu vehklemishalli valmimine on küsimärgi all

Kaie Ilves

kaie@le.ee

vehklemishalli ehitus8

Vehklemishalli ehitus. Arvo Tarmula foto

Oktoobris peaks Haapsalus valmima maailmatasemel vehklemishall. Haapsalu linnale kuuluv osaühing ehitab halli pangalaenu abil, kuid vehklemisradade jaoks vajalikud enam kui 75 000 eurot loodeti kompenseerida annetustega. Spordisõprade huvi annetamise vastu on aga olnud leige, vahendas Aktuaalne Kaamera.

Vehklemishall läheb kokku maksma ligi 1,1 miljonit eurot. Linnale kuuluv osaühing rahastab seda pangalaenuga. Kuna spordibaaside laenukoormus on suur, siis loodeti, et vehklemisraja jaoks vajalik summa kompenseeritakse annetuskampaania abil ja rohkem pole vaja laenu võtta. Toetajaid on aga olnud napilt ja annetusi ainult veidi üle tuhande euro.

"Kindlasti ei jää see hall ehitamata. Seda me oleme juba ammu öelnud, aga oleme raskustes kindlasti selle halli ülalpidamisega, kuna meie laenukoormus läheb nii suureks," märkis Haapsalu Linna Spordibaaside OÜ juhataja Tarmo Tuisk.

Ka Haapsalu linnavalitsus, mis doteerib spordibaaside tegevust aastas ligi 300 000 euroga, kinnitas, et hall saab valmis, kuid dotatsiooni kasv oleks linnaeelarvele arvestatav lisakoormus. Üheks võimaluseks olukorda osaliselt leevendada oleks linna kinnitusel see, kui kodanikud teeksid ettepaneku kasutada järgmise aasta kaasava eelarve jaoks eraldatud 20 000 eurot spordibaaside toetamiseks.

"Kaasava eelarve ettepanekute tegemise aeg on just käes ja arvatavasti võiks mõni julge olla, või ongi, et teeb siis sellise ettepaneku ka, et seda kaasava eelarve summat kasutada siis selle halli edendamiseks," lausus Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
75 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Piret Hallik-Sass
7 aastat tagasi

Mitte raha ei tee suuri asju vaid ikka inimesed. Hoidke inimesi, kes midagi püüavad ära teha!

Peeter Kuningas
7 aastat tagasi

No pidage hoogu nüüd! Te, kommenteerijad loobite õilsa ettevõtmise poriga üle!
Üritus, kõigil haapsallastele anda võimalus panustada vehklemishalli sisustuse soetamiseks, on ju suurepärane! See on investeering meie järglastesse! Ei hakka ju seal vehklemisradadel toimetama linna prominendid, vaid ikka meie lapselapsed. Olin ise 10-aastane (esimene diplom) kui alustasin vehklemistreeninguid Endel Nelise ja Lembit Peikeli käe all. Meil, “vanalinna poistel”, oli see ainulaadne võimalus aastaringselt sporti teha. Teised, kes jäid tänavale, on nüüdseks kadunud.
Minust läks kuidagi mööda see üleskutse annetada. Paluks Lääne Elul dubleerida avaldust koos panga-arve numbritega. Mina küll toetan.

Kübe
7 aastat tagasi

Noh kas viimane sõna jääb mulle?

.........
7 aastat tagasi

…………………..

Kats
7 aastat tagasi

Linna rahakoti paksust näitab eriti ilmekalt see, kui palju Euroopa meistriks tulnud vehkleja Kuusele preemiat maksti – 500€ vehklejale, 250 treenerile. Täielik mõnitamine. Kas Suklesel tõesti piinlik ei olnud sellist kommiraha üle anda??? Mina suhtleks linnapea ärplemisse vehkemishalli valmimise küsimuses tugeva kahtlusega. Kui see raha kuskilt saadakse, siis ainult Ridala arvelt peale ühinemist. Linna näpud on ju täiesti põhjas, palgapäevaks kogutakse 100€ kaupa raha. Palju õnne Ridala vallale!!!

No
7 aastat tagasi
Reply to  Kats

ei ole kusagil kirjas, et linn peab maksma preemiat. Kui ta nüüd siiski otsustas heast tahtest seda teha, siis kindlasti ilmub välja mingi Kats kes kukub virisema. Praegu jääb küll tunne, et ilmaasjata linn tegeleb selle vehklemisejuraga. Sõimu ja mõnitamist on rohkem kui see üritus väärt on…

kas
7 aastat tagasi
Reply to  No

niisama heast tahtest nagu endalegi iga kuu tonne tasku makstakse?

To No
7 aastat tagasi
Reply to  No

ega ei peagi aga kui juba maksab, siis ikka nii, et piinlik ei oleks. Euroopa meistrile maksavad kõik omavalitsuses preemiat. Kunagi maksti Kaia Kanepile 100’000 eeki lihtsalt niisama kulude katteks. See teeb üle 6’000 euro. Normaalne, ma ütleks. Aga 500 ei ole normaalne.

No
7 aastat tagasi
Reply to  To No

ei ole hea võrdlus. Võõras rahakotis sorimine jätab halva mulje. Kas oled ise kuidagi selle preemia saamisega seotud? Kadeduse maik on man.. 🙂

To No
7 aastat tagasi
Reply to  No

ei ole mingilgi moel seotud ja mis kadedusest sa räägid??? Summa on piinlikult väike. Näib et sind on pandud kedagi õigustama, ise sa vaevalt sellist juttu ajaks.

To No
7 aastat tagasi
Reply to  No

Aga mis mõttes mu võrdlus hea ei olnud? 6000 jooksvateks kuludeks ja 500 kõrge tiitli eest on ju täiesti erinevad kategooriad. Kas tõesti linn ei saanuks Kuusele 5000 maksta? Või tahad sa öelda, et Kuusk pole seda väärt?

teadmiseks No'le
7 aastat tagasi
Reply to  No

Linna rahakott ei ole kodaniku jaoks võõras vaid vägagi oma ja keegi ei saa keelata arvamusavaldust.

No
7 aastat tagasi
Reply to  No

ehk siis viga oli see, et üldse toetust või preemiat maksti…

teadmiseks No'le
7 aastat tagasi
Reply to  No

seda sa ketrad siin siin nagu mantrat stiilis ise küsin, ise vastan.

seda et
7 aastat tagasi
Reply to  No

alles see oli kui riigikokku siirdunud Karilaiu eestvedamisel määrati linnapeadele preemia. Arusaamatuks küll jäi, mille märkimisväärse eest see preemia määrati, aga heast tahtest see tehti ja ca 7200 eurot selleks kulus.

Hindrek
7 aastat tagasi

aga tehke vehklemishall valmis vehelda saab ju Veekeskuse ees asfaldil…1 euri eest saaks iga ilmakodanik seda tsirkust vaadata ja pea see 75000 siis koos ei ole..

Magu
7 aastat tagasi

Eesti vabariik pole suutnud vehklemishalli püsti panna. Väike Haapsalu teeb ära! Ikka vingutakse ja mölisetakse. Küll need rajad ka tulevad. Peaasi, et vehklejatel sära silmist ja treeneritel jaks ei kustuks.

Härra+Õ
7 aastat tagasi

See nimede seinale panek läheb kindlasti rohkem maksma, kui saadakse toetajatelt raha! Et siis kes nagu mida toetab 😀 Või trükitakse a4 paber toetajte nimedega? 🙂

andrus494
7 aastat tagasi

Ai kui hea lugemine see komminurk üle tüki aja…)

Jaak
7 aastat tagasi

Ammas keda sina toetanud oled? Raha nagu peaks olema. Lapsi sul pole,raha läheb ainult viinale. Palun toeta vehklemist.

Jaagule
7 aastat tagasi
Reply to  Jaak

Oled ilmselt mees metsast.