0

Augustibluusi ajaks avatakse lisaparklad

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Suvine liikluskorraldus. Arvo Tarmula

Karja tänav Foto Arvo TarmulaEt vältida suurürituste ajal ummikuid ja valesti parkmist, on osad tänavad suletud ja avatakse lisaparklad kesklinnast eemal. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu linnavalitsus ja politsei hindasid Toto Cutugno kontserdi aegset parkimiskorraldust nii edukaks, et sama skeemi otsustati kasutada ka Augustibluusi ajal.

Suviseid suurüritusi täis Haapsalus on juba aastaid probleemiks parkimiskohtade nappus. Esmaspäeval tehti Haapsalu linnavalitsuses tagasivaade, kuidas on parkimiskorraldus sel suvel toiminud ja kuidas edasi minna. Mõtteid vahetasid Haapsalu linnapea Urmas Sukles, aselinnapea Peeter Vikman, linnakeskkonna osakonna juhataja Sirli Vaksmann, Haapsalu Linnahoolduse juht Alo Lõps ja Haapsalu politseijaoskonna patrullitalituse juht Tarmo Tomson.

„Meil on veel kolme nädalavahetuse jagu suurüritusi ja me peame selleks valmis olema,” põhjendas Vikman vahekokkuvõtte tegemise vajadust.

Kõigi asjaosaliste seisukoht oli, et asjad sujusid kõige paremini Toto Cutugno kontserdi ajal, kui otsustati ettenägelikult võtta kasutusele lisaparklad ja linna sisenevad sõidukid esimesel võimalusel peatänavalt sinna suunata.

„Kasutame taas Vasikaholmi haljasala ja raudteejaama kõrval olevat haljasala lisaparkimiskohtadena,” ütles Lõps.

Tallinna maanteest alates paigaldatakse ajutised viidad, mis juhatavad autojuhid parklatesse. Parklad on eraldi märkidega tähistatud ja tasuta.

Eelmiste suveürituste ajal tuli ilmsiks ka mõningaid kitsaskohti parkimisega tänavail, kus pole see küll keelatud, kuid hakkab tõsiselt liiklust häirima. Sel põhjusel otsustati keelata parkimine Augustibluusi ajal Jaani ja Kooli tänava alguses.

Osa tänavaid suletakse. „Et vältida parkimisprobleeme vanalinna osas, paigaldame sissesõidukeelumärgid Vee ja Metsa tänava ristmikule, Karja ja Kalda ristmikule, Kooli ja Mängu tänavale ning Ehte tänavale alates Wiedemanni tänava ristmikust,” selgitas Lõps.

Sissesõit on lubatud vaid piirkonnaelanikele. Nimetatud tänavad on suletud reedel, 5. augustil kl 15–24 ja laupäeval, 6. augustil kl 12–24.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz