0

Galerii: kaks Antsu said näitusel kokku

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Ants Roos sai eile oma 75. sünnipäeva tähistada kunstniku jaoks ideaalsel moel ehk näituse avamisega.

Näituse „Laikmaa jälgedes” avamisele sünnipäevalast õnnitlema tulnud inimesed mahtusid vaevu väiksesesse ruumi ära. Näitusel on üleval kümmekond erinevat Itaalia vaadet, mis on tehtud pärast 1994. aastal tehtud reisi Itaaliasse. Töödest on selgelt näha, et Laikmaa on Ants Roosile suureks eeskujuks olnud, mitte ainult seetõttu, et mõlemad eelistavad töövahendina pastelli, vaid midagi on kahe Antsu töödes tunnetuslikult väga sarnast.

Kuigi Ants Roos eelistab pastelli eelkõige just Laikmaa mõjul, siis naljatleb ta samas, et pastell on temasugusele laisale inimesele ka kõige mugavam töövahend. ”Vaeva on vähe ja töö saab kiiresti valmis,”räägib ta.

Näituse avamisel leiab Ants Roos ka ühe sümboolse seose enda ja Ants Laikmaa vahel. „Tänavu on Ants Laikmaa 150. sünniaastapäev. Kui ma sündisin, siis oli Ants Laikmaa minust 75 korda vanem. Nüüd on ta minust täpselt kaks korda vanem,” tõi Ants Roos välja.

Ühtlasi rõhutas Ants Roos näituse avamisel, et teda ei tohi siiski päris kunstnikuks nimetada, sest ta maalib vaid enda rõõmuks ja ainult siis kui tal tuju on.

Inimese kohta, kes ise ennast kunstnikuks ei pea, on Ants Roosil tänavu väga tihe näituste graafik. Juba järgmise nädala esmaspäeval avab ta Haapsalu kunstikooli galeriis näituse, kus on üleval ta viimase paari aasta tööd.

Ants Roos Foto Arvo Tarmula01 Ants Roos Foto Arvo Tarmula02 Ants Roos Foto Arvo Tarmula03 Ants Roos Foto Arvo Tarmula04 Ants Roos Foto Arvo Tarmula05 Ants Roos Foto Arvo Tarmula06 Ants Roos Foto Arvo Tarmula07 Ants Roos Foto Arvo Tarmula08 Ants Roos Foto Arvo Tarmula09 Ants Roos Foto Arvo Tarmula10 Ants Roos Foto Arvo Tarmula11 Ants Roos Foto Arvo Tarmula12 Ants Roos Foto Arvo Tarmula13 Ants Roos Foto Arvo Tarmula14 Ants Roos Foto Arvo Tarmula15 Ants Roos Foto Arvo Tarmula16 Ants Roos Foto Arvo Tarmula17 Ants Roos Foto Arvo Tarmula18 Ants Roos Foto Arvo Tarmula19 Ants Roos Foto Arvo Tarmula20 Ants Roos Foto Arvo Tarmula21 Ants Roos Foto Arvo Tarmula22 Ants Roos Foto Arvo Tarmula23 Ants Roos Foto Arvo Tarmula24 Ants Roos Foto Arvo Tarmula25 Ants Roos Foto Arvo Tarmula26 Ants Roos Foto Arvo Tarmula27 Ants Roos Foto Arvo Tarmula28 Ants Roos Foto Arvo Tarmula29 Ants Roos Foto Arvo Tarmula30 Ants Roos Foto Arvo Tarmula31 Ants Roos Foto Arvo Tarmula32 Ants Roos Foto Arvo Tarmula33 Ants Roos Foto Arvo Tarmula34 Ants Roos Foto Arvo Tarmula35 Ants Roos Foto Arvo Tarmula36 Ants Roos Foto Arvo Tarmula37 Ants Roos Foto Arvo Tarmula38 Ants Roos Foto Arvo Tarmula39 Ants Roos Foto Arvo Tarmula40 Ants Roos Foto Arvo Tarmula41 Ants Roos Foto Arvo Tarmula42 Ants Roos Foto Arvo Tarmula43 Ants Roos Foto Arvo Tarmula44 Ants Roos Foto Arvo Tarmula45 Ants Roos Foto Arvo Tarmula46 Ants Roos Foto Arvo Tarmula47 Ants Roos Foto Arvo Tarmula48 Ants Roos Foto Arvo Tarmula49 Ants Roos Foto Arvo Tarmula50 Ants Roos Foto Arvo Tarmula51 Ants Roos Foto Arvo Tarmula52 Ants Roos Foto Arvo Tarmula53 Ants Roos Foto Arvo Tarmula54 Ants Roos Foto Arvo Tarmula55 Ants Roos Foto Arvo Tarmula56 Ants Roos Foto Arvo Tarmula57 Ants Roos Foto Arvo Tarmula58 Ants Roos Foto Arvo Tarmula59 Ants Roos Foto Arvo Tarmula60 Ants Roos Foto Arvo Tarmula61 Ants Roos Foto Arvo Tarmula62 Ants Roos Foto Arvo Tarmula63 Ants Roos Foto Arvo Tarmula64 Ants Roos Foto Arvo Tarmula65 Ants Roos Foto Arvo Tarmula66 Ants Roos Foto Arvo Tarmula67

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz