Lihula ajaloo esimene kohvikutepäev nautis tohutut populaarsust

Liina Valdre

liina.valdre@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 6

Laupäeval toimunud Lihula ajaloo esimene kohvikutepäev õnnestus ürituse koordinatori Kristina Kuke sõnul 110-protsendiliselt.

„Ükski kohvikupidaja ega korraldaja poleks oodanud nii suurt külastajate arvu nagu meil oli. Juba varajastel hommikutundidel oli näha, et Lihulas hakab miskit toimuma – parklad olid autosid täis, suur sigin-sagin käis igal pool ning esimesed külastajadki tahtsid kohvikutesse tulla juba lausa tund aega
varem, kui pidi olema ametlik algus,” rääkis Kukk Lääne Elule.

„Ma usun, et ma ei liialda, kui ütlen, et igas kohvikus käis paarsada inimest ja kõige populaarsemates lausa üle 330 külalise,” lisas ta.

Kuke sõnul oli tema jaoks positiivne üllatus see, et külalisi jagus mitte ainult linnakohvikutesse, vaid ka küladesse. „Autod tulid kolonnidena ja kohati nii palju, et isegi parklatesse ei mahtunud,” märkis Kukk.

Kuke sõnul ei tahaks ta välja tuua ühtegi eriti populaarset kohvikut, sest näha oli, et külastajad tahtsid läbi käia võimalikult palju kohvikuid ja inimesi jagus igale poole. „Sellist aega, kus kohvikupidajad saaksid rahulikult oma hommikust võileiba süüa lihtsalt polnud,” lisas ta.

Enamikes kohvikutes oli veel ka kultuuriline programm – käsitöötunnid, muusikalised ja tantsulised etteasted, erinevad näitused (käsitöö, ehted,šokolaadipaberid, keraamika) ja näiteks heinaskulptuuride meisterdamised. Sellele lisaks olid ka ajaloominutid Mati Mandeliga ning robotlauda
külastused.

Kuke sõnul on nii külastajate kui ka organiseerijate emotsioonid endiselt laes ning tagasiside on olnud väga-väga positiivne. „Samuti olen saanud juba nii mõneltki inimeselt palve tema koduhoov järgmise aasta ürituseks kirja panna,” lisas Kukk.

„Sellist tüüpi ürituse korraldamisel on alati pisike kartus, kas ja kuidas inimesed kaasa tulevad, aga mina pean kogu oma korraldustiimi ainult kiitma, sest üritus tõesti läks viperusteta – isegi, kui kuskil kohvikus hakkasid söögid otsa saama, mindi juurde tegema. Minu meelest näitab see
inimeste pühendumust ja tahet,” rääkis Kukk.

Lihula kohvikutepäeval avasid oma ukse 13 ühepäevakohvikut. Lahti olid ka kõik kohalikud söögikohad.

Lihula kohvikutepäev

Lihula kohvikutepäev

Lihula kohvikutepäev

Lihula kohvikutepäev

Lihula kohvikutepäev

Lihula kohvikutepäev

Fotode autor on Kristina Kukk.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments