Vormsi vallavanemale anti sisse umbusaldusavaldus

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Tanel Viks

Vormsi vallavolinikud pole vallavanem Tanel Viksi juhtimisega rahu. Foto arhiiv

Vormsi volikogu liikmed Urmas Pau, Ove Koska ja Andres Koch andsid tänasel vallavolikogu istungil sisse umbusaldusavalduse Vormsi vallavanema Tanel Viksi vastu.

Umbusalduse avaldajate sõnul sai usalduskriis alguse 2015. aasta suvel ja on pidevalt süvenenud. „Oleme andnud nii vallavolikogu istungitel, eraviisilistes vestlustes kui ka avalikult mõista, et volikogu liikmed on kaotamas usaldust vallajuhtide vastu ja vallavanemal tuleb teha oma töös muutusi, aga kahjuks ei ole Tanel Viks sellest järldusi teinud,” seisab umbusaldusavalduses.

Tanel Viksile heidetakse ette valla hankekorra korduvat tahtlikku rikkumist, mille käigus on tellitud teenuseid võrdlevaid hinnapakkumisi võtmata ning hankekomisjoni võimetust tööd teha.

Samuti pole umbusalduse sisseandjad rahul Vormsi kaupluse rendihanke ja Borrby karjääri munitsipaliseerimisprotsessi läbiviimisega ning nimetavad Hullo veevärgi ehitamiseks peetud läbirääkimisi Haapsalu Veevärgiga pealiskaudseteks ja ebapädevateks.

Vallavanemale heidetakse ette ka personalipoliitikat: pärast sotsiaaltöötaja lahkumist pole suudetud asemele leida erialase kõrgharidusega spetsialisti ning segadused on ka Vormsi kultuuriühingu juhtumises ja rahaasjades.

Lisaks leiavad umbusaldajad, et asjad pole korras varem riigile, nüüd vallale kuuluval maal telkimise korraldamisega. Maatükil on aastaid korraldab telkimist Tanel Viksile kuuluv ettevõte ja vallavanem sekkus tänavu korraldatud rendihanke konkurssi.

Umbusaldajate hinnagul on ka vallavalitsuse poolt volikogule esitatud otsuste ja määruste eelnõud sageli sisuliselt läbi mõtlemata ning normitehniliselt ja keeleliselt ebakorrektsed. Kinni ei peeta ka varem kokkulepitud esitamisviisidest.

Koska, Pau ja Koch leiavad, et Vormsi vallavanem Tanel Viks ei tule toime valla ja vallavalitsuse juhtimise ja töö korraldamisega ning on kaotanud volikogu liikmete ja vallakodanike usalduse. „Me ei pea võimalikuks vallavanema järkamist, kes ei ole valmis oma eksimusi tunnistama ja oma tegutsemisviisides korrektuure tegema,” seisab umbusaldusavalduses.

Umbusaldusavaldust hakkab Vormsi üheksaliikmeline volikogu arutama järgmisel istungil.

Tanel Viks on Vormsi vallavanem olnud 2013. aasta detsembrist, mil valimisliit "Ka Talvel Vormsi" teda vallavanema kandidaadiks esitas. Valmisliitu "Ka Talvel Vormsi", kellel on volikogu üheksast kohast kuus, kuuluvad ka umbusaldusavalduse sisseandjad Urmas Pau, Ove Koska ja Andres Koch.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
16 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ka Vormsi sõber
7 aastat tagasi

Üsna selge, et härrad umbusadajad on ise mõnest tulusast rahaallikast ilma jäetud ja siis tuleb kohekarjuva ebaõigluse vastu protseteerima- umbusaldama hakata. Ei Paul ega Koskal pole kunagi saarele mõeldud projektid õnnestunud, sest eeskätt mõeldakse oma taskute täitmisele, saarerahva huvidega pole sel mingit pistmist. Ja et praegune vallavanem ei valda õigekirja, on vel eriline absurd- Pau on selle koha pealt kordi hullem hädapätakas, aga eks rahvasuugi tea, et teise silmas pindu näed, aga enda palke mitte…

Jens
7 aastat tagasi

Lisaks tuulikud, merevetikate kasvatamine…. hukule läinud projektid ju. Aga saevad ikka. On olemas moodne haigus- umbusaldamine! Vajab ravi. Hr. Koch poeb tõmblevate tuulte taha, et olla pildis.

need
7 aastat tagasi

on ju samad klounid, kes üritasid mingit ulmelist ühistupoodi teha ju, ei tulnud välja ju

saba
7 aastat tagasi

Uus patuoinas leitud,Vormsil seekord.

Jens
7 aastat tagasi

Hr.Pau ja Koska fantaseerivad võimsalt. Muidugi, ise ei saa ja teistele ei tohi ühtki pirukat lubada. Olen kohalik inimene, ei laida vallavanem Viksi, ehkki jah, mõndagi saab alati teisiti teha. Miks peame minema umbusaldamise teele?

.......
7 aastat tagasi

Paksukestel näpud põhjas, siis on vaja ju vallavanemale umbusaldust avaldada! Häbi! Lastakse valla rahakoti peal liugu. Üks mõtlev mees on vähemalt valda juhtimas, kui nüüd Tanel paksukestega sama rada ei käi- rahakraanid on kinni keeratud, siis on probleem kohe

einoh
7 aastat tagasi

kas jälle see Pau-Pau mängus, ah …

pendel
7 aastat tagasi

Pau ju vana suli, ju tahab mokad magusaks saada

Unesnôiduja
7 aastat tagasi

Sellest on saamas juba tôeline epideemia… Saamatu rass need làànlased.

Herbert+ving
7 aastat tagasi

Parim usaldamine on umbusaldamine -vormsi vanasõna