Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi jalgpallineiu Eesti noortekoondises

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Marjaana KuldsaarEesti tütarlaste U15 jalgpallikoondisesse on jõudnud Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi noorsportlane Marjana Kuldsaar.

“Suurt rõõmu saame tunda taas Läänemaa jalgpalli üle. Igasugune uudis, kui meie väikese maakonna sportlane on jõudnud pallimängu alal Eesti koondisse, peaks meis tekitama uhkustunde,” ütles Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi juht ja treener Jaanus Getreu.

U15 noortekoondis moodustati nelja 2016 aastal toimunud laagri põhjal, kus osales pea 100 noort jalgpallurit, 30 Eesti jalgpalliklubist. Lõplikusse valikusse mahtus 25 tüdrukut, kes hakkavad treenima eesmärgiga tulemuslikult esineda Leedus toimuval Balti Turniiril, mis toimub 4-7.augustil. Enne seda kogunetakse veel kahte laagrisse.

Esimene U15 laager toimub Getreu sõnul juba 16.-19.juunini Tallinnas. Teine suvine laager, toimub aga vahetult ennem Balti Turniiri 26-27.juulil.

Eesti tütarlaste U15 koondises on Marjana Kuldsaar mängimas poolkaitsja kohta. Temaga konkureerivad sellele positsioonile veel seitse noorjalgpallurit.

“Siiski on Marjana puhul tegemist väga targa, intelligentse ja võimeka sportlasega, kelle võimed lubavad teda kasutada igal positsioonil,” tõdes Getreu. “Näiteks kaitses ta koduklubis Eesti meistrivõistlustel mängides ja Lihula Gümnaasiumi tütarlaste naiskonnaga Eesti koolide meistriks tulles hoopis naiskonna väravat! Mitmekülgsus on Marjana kindlalt suurim pluss.”

Käesoleval hooajal mängib neiu Eesti noorte B-klassi meistrivõistlustel Tallina Kalevi naiskonnas.

Marjana Kuldsaar lõpetab Lihula Gümnaasiumis seitsmendat klassi. Ta on jalgpalliga tegelenud kuus aastat, ning lisaks meelisharrastusele tegeleb veel ka ratsaspordiga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
juula
7 aastat tagasi

Kuule “inimene” ,kui sa ei jaga seda värki siis pole vaja hoobelda. Koondisesse võetakse ikka taseme põhjal mitte ei vaadata kas oled maakas või linnavurle. Las nende 25
hulgast saadakse väljakule siis võib hõisata.

Ivo. K
7 aastat tagasi

Hehh, see ju kitse Kalmeri vennatütar

juula
7 aastat tagasi

Oh ,hakkab jälle pihta ! Las ta saab enne väljakule siis hõiskame.

inimene
7 aastat tagasi
Reply to  juula

Kuule suur asi on see et nii väiksest kohast on üldse saadud nii kõrgele tasemele, kus tavaliselt võetakse ainult suurlinna klubidest ja maakohtadest tulevad väga vähesed.

Kiitus
7 aastat tagasi

Tubli tüdruk on