Suvel näeb Lõuna-Läänemaal taas Eesti jalgpallitippe

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Eesolev jalgpallisuvi tuleb Lõuna-Läänemaal taas teguderohke. Eesti noorte meistrivõistlustel mängib Lõuna-Läänemaa JK U14 poiste võistkond ja Eesti meistrivõistluste III liigas Lihula jalgpalliklubi meeskond. Lisaks neile alustavad peatselt mängimist kraad madalamal, rahvaliigas, kaks meie piirkonna meeskonda, JK Vatla ja JK Hanila Tulevik. Nende nelja võistkonna mängudele saab kaasa elada Lihula gümnaasiumi, Vatla mõisapargi jalgpalliväljakul ning Virtsu kooli staadionil. Mängud kestavad erinevates sarjades kuni oktoobrini, seega huvilistel peaks olema, mida jälgida. Kokku lööb meie piirkonna neljas võistkonnas kaasa umbes 75 jalgpallurit. Kuid see pole jalgpallisuvel kaugeltki kõik.

Noortele pakutakse taas kolm vägevat turniiri
Meie piirkonna noored jalgpallurid on igal suvel saanud läbi erinevate jalgpalliturniiride ja jalgpallilaagrite väga palju tegemisi. 2016 aasta suvel lisandub juurde veel üks meeldiv jalgpallinädal. Nimelt toimub esmakordselt Eesti Jalgpalli Liidu suvelaagrite ajaloos laager ka Lihulas. See toimub Lihula gümnaasiumi staadionil 13-17. juunini. Kõik lapsed sünniaastaga 2004 ja hiljem saavad sinna end veel Eesti Jalgpalli Liidu kodulehe kaudu registreerida.

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi aga hoolitseb taas nagu kõik eelmised suved oma laste eest tavapäraselt. Juba selle kuu viimasel pühapäeval, 29.mail toimub Vatla mõisapargis järjekorras juba üheksas Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi lastekaitsepäeva jalgpalliturniir. Korraldatakse see teist aastat järjest JK Vatla ja Lõuna-Läänemaa JK koostöös. Eriline on see võistlus sellepoolest, et laps ei esinda turniiril mitte kindlalt oma kooli, vaid oma elu ja kodukohta. Nii ongi võistkonnad Lihulast, Kirblast, Kõmsilt, Virtsust, Vatlast, Tuudilt, Matsalust. Aastate jooksul on lastekaitsepäeva külastanud palju Eesti tippjalgpallureid, nii ka sellel korral. Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak lubas isiklikult tegeleda sellega, et lLastekaitsepäeva turniirile taas koondislased tuleksid.

Eraldi toimub turniir ka tütarlastele, tütarlapsi juhendavad samuti Eesti naiste koondise mängijad. Eelmisel aastal näiteks Kethy Õunpuu. Toimub lastevanemate ja laste jalgpallilahing, löögivõistlus, treening tähtedega ja palju muud huvitavat.

Juuli viimane nädal on tavapäraselt olnud jalgpallilaagri aeg. Noored jalgpallilapsed Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubist veedavad sportliku nädala Virtsus. 14.augustil korraldavad Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi ja Massu Mõis eelmisel aastal väga hästi õnnestunud rannajalgpalliturniiri. Massus, nii oma piirkonna lastele, kui täiskasvanutele toimuv rannajalgpalliturniir toob meile külla taas Eesti rannajalgpalli koondise mängijad. Meie oma piirkonnast sirgunud, viiendat aastat koondist esindav Priit Mäeorg ootab lastega kohtumist väga.

Suvi lõpeb aga 27.augustil Lihula gümnaasiumi staadionil toimuva traditsioonilise jalgpallivõistlusega "Tere, kool". Ka sellel turniiril mängib kaasa Lõuna-Läänemaa laste jalgpallipere. Sellega juhatame sisse uue õppeaasta.

Naised ja mehed saavad mängivad
Lõuna-Läänemaa jalgpallisuvel toimuvad ettevõtmised ka täiskasvanutele. Läänemaa naiste jalgpalli meistrivõistlused toimuvad 5.augustil Lihula gümnaasiumi staadionil. Lihulas selgub Läänemaa parim naiskond juba kolmandat suve järjest.

Lihula jalgpalliklubi meeskonda aga ootab loodetavasti ees taas väärt kingitus. Lihula jalgpallurid on oma kodus kohtunud lähiaastatel kahe Eesti meistriliiga meeskonnaga. Kui Tallinna FC Florale jäädi mõned aastad tagasi alla 2:6, siis eelmise suve sõprusmäng Pärnu linnameeskonna vastu suudeti 1:0 võita. Just meistriliiga klubi plaanime taas Lihulasse omadele vastu mängima tuua. Ehk on see taas Lihula kultuuripäevade raames, näitab aeg ja võistluskalender.

Eesti noorte meistrivõistluste mängud, Eesti meeste III liiga mängud, rahvaliiga kohtumised, erinevad noorteturniirid tuntud jalgpalluritega, noorte jalgpallilaagrid, Läänemaa meistrivõistlused, sõpruskohtumised väga esinduslike klubidega. Usun, et jalgpallielu väikeses Läänemaa nurgakeses saab nimetada väga aktiivseks.

Jaanus Getreu
jalgpallitreener

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments