Lääne Elu paberleht laupäeval, 14. mail

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

 

lel1405001

Lagunev suur trumm otsib omanikku

Haapsalus areneb omamoodi kurioosne lugu – keset linna on lagunev viadukt, mida ei ole kellelgi vaja ja mille omanik on teadmata. Lihula maantee viadukt, rahvakeeli suur trumm tõusis päevakorrale kui pärast Jaama oja silla ekspertiisi tekkis Haapsalu linnavalitsusel mõte teha ka ekspretiis ka Lihula maantee viaduktile.  

Silvi Tarang: lase lapsel kasvada

On kaks asja, millest ei saa Läänemaa aasta ema Silvi Tarangu puhul ei üle ega ümber – need on lapsed ja mets. . Ta on metsamehe tütar ja metsamehe abikaasa ning koos abikaasa Lembitu Twerdianskiga üles kasvatanud viis last: kolm tüdrukut Reet, Tiiu ja Mare ning kaksikud poisid Toomas ja Mart.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
...
7 aastat tagasi

Küsimus – kelle bilansis on Lihula maantee? Võiks arvata, et linna bilansis ja selle maantee üks osa on ka viadukt. Linn vahetas viaduktil ka tänavavalgustuse. Selle tänavavalgustuse projekti teostusest lülitati välja kvartalisisesed tänavavalgustused, mida Vikman põhjendas sellega, et rahastatakse ainult linna maal asuvat tänavavalgustust. Kui nii, siis linn tol ajal tunnistas viadukti omaks. Milles siis nüüd küsimus? Kas jälle üks hämamine ja segaduse külvamine linnavalitsuse poolt?

Trumm
7 aastat tagasi

No tegelikult oleks ju äge kui ehitataks jälle puidust sild 🙂

mart
7 aastat tagasi

kuidas saab nii loll LV üldse olla???

Robert
7 aastat tagasi

Niisugune, tule eile meile jutt. Suureks Trummiks nimetati vana silda üle raudtee, niisugune puitääristega sillake. Selle asemel ei ehitatud mitte ainult uus viadukt vaid perspektiivne liiklussõlm kuhu pidi suubuma ringtee transiittranspordile. Algselt pidi see tulema Randsalust raudtee kõrvalt, siis juba Uuemõisast ja siis nihutati see juba Herjavast Valgeväljale, mis läks nii kalliks, et nüüd on see vist päris maha maetud. Aga, miks ei küsi Vikman ajalugu Urmas Suklese käest. Urmas võitles tuliselt transiidi linnast läbimise vastu.

Tramm
7 aastat tagasi

Kui sild asub reformimata riigi maal,siis see on riigi oma. Milles küsimus?

autod
7 aastat tagasi

hakkavad siis tulevikus jälle slagbaumi taga tunde ootama, kui rong kusagilt välja ilmub

Lammutusekspert
7 aastat tagasi

Sild maha selle 20000 vabarahaga maha ja kui fotot vaadata siis sillata saaks kena rambi sinna tekitada. Turistidel huvitav ja no kohalik voib teist kaudu ka minna.

rotipoeg
7 aastat tagasi

kui kaarti vaadata siis puudub omanik ka löigul endisest raudtee tammist koos sillaga. hea, et Taal koos liipritega silda maha ei vötnud

kummipead
7 aastat tagasi

vat see on tõsine linnavalitsuse taseme näitaja kui avastatakse et linna ühel suurimal ehitisel puudub omanik.

Jaan
7 aastat tagasi
Reply to  kummipead

Mis jutt see nüüd on? On nagu linn, millel ka linnapea ja nüüd hopsti avastab linnavalitsus, et polegi nagu omanikku. Täna kukkusite siia linna või? Pange pillid kotti ja lõpetage kohe see puhumine, paha teid kuulata.