Oma koera maha lasknud eakat meest ootab kohtutee

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

politsei symbolfoto

Lääne ringkonnaprokuratuur saatis kohtu alla eaka mehe, kes mullu novembris lasi maha oma koera, teatas BNS.

Eeluurimisel kogutud andmetel haaras 82-aastane mees mullu 21. novembril oma Lääne-Nigula vallas asuva talu territooriumil isikliku ja seaduslikult registreeritud tulirelva ning lasi maha oma seitsmeaastase koera.

„Mees ise ütles, et ei jaksanud enam koera eest hoolitseda ja nii võttis ta vastu otsuse koer maha lasta,” ütles Haapsalu politseijaoskonna uurija Andrus Teslon pärast toimunut mullu novembris. Ta lisas, et mees ei teinud seda kerge südamega.

Juhtunu jõudis korrakaitsjate kõrvu ja Lääne ringkonnaprokuratuur esitas mehele süüdistuse looma julmas kohtlemises. Süüdimõistmisel ootab meest kuni üheaastane vangistus.

Mehe süüasja hakkab arutama Pärnu maakohus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tita
7 aastat tagasi

nutan iga paev! nii kurb 🙁

IRW
7 aastat tagasi

No ei oska öelda ei musta ega valget . Selge on aga see et ametnikke on liiga palju ja treivad endale tööd ( muidu koondatakse ära ju ) , lihtne lobi ju – vana ei aja vastu , saab eduka lahenduse eest linnukese kirja . Samas vargusi lahendada ei suudeta ( jumal- ajab järsku higiseks ) , siis leitaksegi selliseid linnukeselugusid . Selline asi oleks olnud ikka kohaliku konstaabli rida , kes läheb räägib vanamehega , teeb võib olla 10 eurot trahvi ja asi nudi

Jorhh
7 aastat tagasi

Riik kui 82. aastase inimese isa (ja ilmselt ka ema). Ehk lapsehoidja. Puudu nii normaalsest mõistusest kui ka vabaduses meie riigis. Ehk lõpetagem palun auväärt inimeselapse ahistamine.

juss
7 aastat tagasi

Mul ämm ka suht vana…….? Ühed elusolendid ju kõik!

Äiakas
7 aastat tagasi
Reply to  juss

Ta peab vähemalt 7 aastat vana olema!

Arutleja
7 aastat tagasi

Ehk peaks mõtlema ka selle peale, et metsas tapetakse igal aastal lihtsalt oma lõbuks sadu loomi. Miks ei panda neid vangi ?

Lembitu
7 aastat tagasi

vähemalt vangi!!!

Seljakülas
7 aastat tagasi

Vanamehe poolt igati OK tegu.

sorts
7 aastat tagasi

nonii. selge märk,et meil on liiga palju politseinikke ja liiga palju igasuguseid prokuröre.

kui inimene lõpetas oma lemmiku elupäevad selmet teda tänavale/metsa vaevlema ajada ning selle eest saab vanainimene kohtu kaela???