Taebla lasteaialapsed müüvad heategevuslaadal omakasvatatud taimi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Taebla lasteaia kevadlaat
Laada reklaamplakatid meisterdasid lasteaialapsed ise. Foto: Lääne-Nigula valla FB leht

Neljapäeva õhtupoolikul tasub Taebla lasteaiast läbi põigata ning mõni tomatitaim kaasa osta. Lasteaialapsed korraldavad 12. mail heategevuslaada.

“See on meil juba traditsiooniks saanud,” ütles lasteaia direktor Vilja Raamat ja lisas, et Taebla lasteaia eripäraks on see, et tegemist on ettevõtlikkust edendava lasteaiaga.

Heategevuslaada korraldamise traditsioon algas aastaid tagasi ühest lasteaiarühmast, kuid viimastel aastatel on laada korraldamisse kaasatud kõik lapsed ja loomulikult ka lastevanemad.

Vilja Raamat selgitas, et laste omavahelises koostöös ning koostöös laste vanemate ja kogukonnaga on heategevuslaada ettevalmistamine ja korraldamine üleüldse võimalik.

“Meie lapsed teevad kõik ise, mida nad oskavad ja suudavad,” ütles Raamat. Lapsed maalisid ise ka uhked plakatid ning riputasid need ka ise üles. Teavitustöö ehk kommunikatsioon on oluline, nentis Vilja Raamat. Mullu võitis Taebla lasteaed ettevõtlike laste konkursi Raamatu sõnul eelkõige selle tõttu, et neil oli suurepärane teavitussüsteem.

Üks rühm meisterdas koos aednik Veljoga istutuskastid.

“Lapsed kasvatavad aknalaudadel ise taimi,” ütles lasteaia direktor. “Kastavad, käivad nuusutamas. Või maitsevad küüslauku.”

Mida laadapäeval teenitud rahaga ette võetakse, ka selle ostustavad lapsed ise. “Suuremad lähevad näiteks loomaaeda,” teadis Vilja Raamat rääkida. “Lisaks ostavad naelu-kruvisid.”

Vilja Raamatu sõnul tuleb iga ettevõtmisega järjest rohkem uusi ideesid. Oluline oleks, et mängud ja ettevõtmised oleksid igapäevaeluga seotud, mitte pelgalt mäng.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Benchmade
7 aastat tagasi

Kas kaubal on kirjas et on kasutatud lapstööjõudu!

rotipoeg
7 aastat tagasi

laps-tööjöu kasutamine ju

ohoo
7 aastat tagasi

Kui leidlik idee! Mitte müüa kypsetisi või jõulukuule või … lilletaimekesi jääb kodudes ettekasatamisest juba järgi ning paar pakki seemneid lisaks osta ning taimeks kasvatada!