Haapsalu bussiliiklus muutub maist septembri lõpuni

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Karja bussipeatus. Foto. Lääne maavaitsusSeoses kohvikute terrasside paigaldamisega Karja tänavale, korraldab Lääne maavalitsus koostöös bussifirmaga M.K.Reis-X OÜ ringi linnaliinide marsruudid. Muudatused puudutavad busside liikumisteed ning osade bussipeatuste asukohti.

Linnaliini nr 1 liikumistee vanalinnas on muudatuste perioodil Posti – Karja – Kalda – Mihkli – Posti. Liini lõpp-peatuseks jääb Kalda. Bussipeatused Lossiplats, Karja ja Ehte viiakse üle Kalda bussipeatusesse ning bussipeatus Okase muuseum viiakse üle Mihkli tänava nurgale. 2. maist 30. septembrini ei peatu hommikune buss peatuses Suur-Lossi.

Linnaliin nr 2 puhul muutub liikumistee vanalinna lõik Holmi – Sadama – Suur-Lossi – Lahe – Mihkli – Posti ning linnaliin nr 3 puhul Holmi – Sadama – Suur-Lossi – Lahe – Mihkli – Vaba. Mõlema liini puhul viiakse Ehte peatus üle Suur-Lossi tänavale maja nr 13 juurde ja bussipeatused Karja ning Okase muuseum Mihkli tänava nurgale. Lisandub peatus Lahe asukohaga Lahe 11 maja ees. Muudatus puudutab ka maakonnaliine.

Liinid nr 22 Haapsalu – Risti – Kuijõe, nr 26 Haapsalu – Palivere – Risti ja nr 36 Haapsalu – Taebla – Linnamäe – Palivere, liiguvad Haapsalus marsruudil Posti – Karja – Kalda – Mihkli – Posti. Bussipeatus Lossiplats viiakse üle Kalda bussipeatusesse.

Muudatused hakkavad kehtima alates 2. maist ning kehtivad kuni 30. septembrini.

Haapsalu linnavalitsus korraldab ajutiste bussipeatuste tähistamise Suur-Lossi tänavale maja nr 13 juurde, Mihkli tänava nurgale ja Lahe 11 maja ette ning lisab bussipeatustesse selgitavad teavitused reisijatele peatuse üleviimise kohta Suur-Lossi, Lossiplatsi, Ehte, Karja ja Okase muuseumi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tagalinnas töötaja
7 aastat tagasi

Liinid 22, 26 ja 36 võiksid sõita läbi Laine ja Rehakeskuse juurest ka. Paljud tulevad hommikul 8-ks tööle ja jäävad Kalda peatusest tulles tööle hiljaks. Oleks ju täiesti mõeldav tulla Kalda tänavalt Lahe tänavale ja ümber Väikese Viigi Laine peatuses peatuda ning siis jaama sõita.