Suur koguperepäev meelitab laupäeval Noarootsit avastama

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Pürksi mõis. Noarootsi gümnaasium.

Laupäeval saab teada kuidas Noarootsis elatakse. Foto arhiiv

Sel laupäeval peetakse Noarootsis esimest korda tervet valda hõlmavat päeva ”Avasta Noarootsi”, mille puhul on valla eri paigus lugematu arv ettevõtmisi.

Ettevõtmisega tahetakse ühendada nii kohalikke elanikke kui ka meelitada piirkonna võludega tutvuma inimesi üle kogu Eesti, teatas MTÜ Noarootsi Arendus.

Sündmuse peakorraldaja Ebekai Härm ütles, et Eestis nokitseb pahatihti igaüks vaikselt oma asja teha. „Soovime selle Noarootsi jaoks olulise päevaga tutvustada vallas tegutsevaid inimesi, ühinguid, ettevõtteid ja siin pakutavaid teenuseid,” selgitas Härm, kelle sõnul on sel päeval tõepoolest terve vald kokku aetud.

Härmi sõnul pani päeva idee idanema vallavalitsus, kelle eesmärk oli korraldada vallakeskuses kevadlaat. „Töökoosolekutel tekkis aga väga hea energia,” lisas ta.   

Avasta Noarootsi päev annab Noarootsi elanikele hea võimaluse tihedamat koostööd alustada ja tunda rõõmu ühisest eesmärgist ning tutvustada valda ka väljaspoolt tulijatele. „Kohalikud saavad seal teada, mida naabrimees pakub, väljaspoolt tulev inimene saab aga ühe päevaga ülevaate kõigest alates kinnisvarast kuni käsitöö, keraamika ja toiduni välja,” rääkis Härm. 

Kell 11 algab Pürksi keskuses suur turg ja laat, avatud on käsitöökoda, loodusinfokeskus ja lasteala. Tutvustatakse ka vallas tegutsevaid seltse-ühinguid ja plaanitavaid üritusi ning teenuseid, mida noarootslased pakuvad.

Neile, kes tunnevad huvi Noarootsi elamaasumise vastu, tutvustatakse kohalikku elukeskkonda ja põnevamaid kinnisvarapakkumisi, samuti toimuvad ekskursioonid.

Tulevastele võimalikele kooliõpilastele tutvustatakse Noarootsi kooli õpitingimusi ning uksed on avanud lasteaed, kool, õpilaskodu, gümnaasium ja Pürksi mõis.

Avasta Noarootsi päeval osaleb enamik vallas tegutsevaid turismi-, toitlustus- ja majutusasutusi, kes kõiki huvilisi külla ootavad. Seiklushuvilistele on Roosta seikluspark, vibulaskmine Österby sadamas ja soodsate ilmaolude korral ka surfi demonstratsioon.

Lapsed saavad külastada farmi ja tutvuda loomadega,  Paslepa küla Otsa talus on avatud miniloomaaed. Noarootsi kooli spordisaalis saab tutvust teha perejoogaga. Kirikuseikluse kaudu tutvustab end Noarootsi kirik.

Õhtuses programmis on aga seltskonnatantsuõpe ja Karl Madise esinemise saatel õpitu harjutamine Roosta Puhkekülas ning Volbriöö nõiatrall Noarootsi kõrtsis koos ansambliga INGLE.

Avasta Noarootsi päeva korraldab MTÜ Noarootsi Arendus koos Noarootsi Vallavalitsusega. Päev saab teoks tänu eri töögruppide aktiivsetele projektijuhtidele ning MTÜ Noarootsi Tuuleenergia toetusele.

Täpsema päevakava leiab Avasta Noarootsi Facebooki grupist

 

 

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz