0

Täna jälgib politsei inimeste pakutud kohtades kiirust

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Foto: Urmas Lauri

politsei kiirus kiltsi2

Täna hommikust homse hommikuni toimuvad liiklustalgud, kus politseinikud jälgivad piirkiirusest kinni pidamist inimeste soovitud kohtades.

Politsei- ja piirivalveameti juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo sõnul võiks talgud panna inimesed liiklusturvalisuse peale mõtlema ning ka ise tähelepanelikumalt liiklema. „Piirkiirust jälgime igapäevaselt, kuid täna teevad politseinikud tööd inimeste pakutud kohtades,“ rääkis Loigo.

Liiklustalgute ettevalmistusena kogus politsei nädala jooksul kaardirakenduse kaudu ettepanekuid kohtadest, kus on probleeme kiiruseületajatega. „Enamik ettepanekute tegijatest tunneb siirast muret oma kodukandi liikluse või igapäevase liikumismarsruudi ohutuse pärast. Talgutega saame näidata, millistes kohtades ja kui paljusid inimesi hoolimatute liiklejate käitumine häirib. Oleme täna seal, kuhu meid oodatakse,“ rääkis Loigo.

Kokku laekus liiklustalgutele üle 1200 ettepaneku. Kõige rohkem tähelepanekuid tuli Põhja prefektuuri politseinikele – enam kui pooled ettepanekud on tehtud Harjumaa kohta. Tartumaa kohta tehti enam kui 200 ning Pärnu ja Ida-Viru maakonnas üle poolesaja tähelepaneku. Linnadest märgiti Tallinnas ligi 400 probleemset paika ning Tartus on neid veidi alla saja.

Probleemsete kohtadena märkisid inimesed liiklustalgu kaardile nii asulasiseseid kui ka -väliseid paiku, jalakäijaterohkeid bussipeatusi ja õuealasid ning maanteelõike, kus piirkiirusest kinni ei peeta.

Pärast talguid saavad inimesed sellel ööpäeval tehtud politseitööst ülevaate samast kaardirakendusest, kuhu ettepanekuid koguti. Tänavused liiklustalgud on Euroopa liikluspolitseinikke ühendava võrgustiku TISPOL-i kiiruseületajatele keskenduva nädala üks osa ning talgud toimuvad kogu Euroopas.

Infot talgupäeval toimuvast saab politsei- ja piirivalveameti Facebooki lehe kaudu, kuhu on ligipääs ka inimestel, kellele sotsiaalmeedias kontot ei ole. Piirkiirusest kinni pidamisele keskendub ka 25. aprillil algav maanteeameti kampaania “Ole inimene! Jälgi piirkiirust.“.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
juss
juss

Kes kurat keelab töllidel liikluseeskirja järgida? Enamus inimesi saab hakkama, aga miks töllid ei saa?

Eesti+Vabaks
Eesti+Vabaks

Enamus??? Mis arvad, mitu autot sõidab hommikuti tallinna tööle 90ga? Mina tean kolme. Üks kia, mingi punane pirukas ja üks vana universaal mersu, ülejäänud kõik vähe kiiremini

Aare Vaalma
Aare Vaalma
Inimesed, oleme normaalsemad! Mõrvajuurdluse ja sirgel teel kiiruseületamise võrdlemine on kohatu. Kogukondadel on ajalooliselt oluline roll elu normaalse toimimise korraldamisel. Kui kitsas käes, on tolereeritud tütre pulmadeks puskari ajamist. Samal põhjusel on ka kolhoosipõllul mõned kapsad vähemaks jäänud. Politsei roll on korra tagamine. Sinivalged autod peavad olema teedel NÄHTAVAD. Sirgel teel põõsas istudes või tumedast Superbist kiiruse mõõtmine on jälk ja tekitab viha kogu politsei vastu. See ei ole korra tagamine, vaid rahapuudusest tingitud eelarveaugu lappimine. Öeldagu meedias, mida tahes. Politsei rahastamist on vaja parandada. Olen nõus maksma 25% tulumaksu, et ei peaks ise garaaživargaid otsima ja vihastama, kui harimatud… Loe rohkem »
Kiirusepiirangud on asja pärast.
Kiirusepiirangud on asja pärast.

Kiirusepiirangud ei ole niisama kellegi kiusamiseks, vaid ohutuse tagamiseks. Ka väike kiiruse ületus tähendab väga olulist peatumisteekonna pikenemist, seega paratamatult suuremat ohtu kõigile. Liiati ei sõida ükski kiiruseületaja ainult sirgel teel kiiremini, vaid surub “sajaga parkijatest” ka pimedas kurvis mööda.

Eesti+Vabaks
Eesti+Vabaks

kaasliiklejate peale koputamine meenutab juba seda kauget kolhoosikorra algusaega. Siis ka naabrist politruk koputas naabri peale ja rongisõit võis alata…
Kitsed…

juss
juss

Kui ma sinu lapse mõrtsuka välja annan, olen kits?

IRW
IRW

Peaasi et trahvimasin aga töötaks – banaania !

kas
kas

Kalma saunas ka täna kiirust mõõdetakse, 2 liitrise diiseli tyhjendamine ajapeale

Paavo
Paavo

Aare, jäädki ootama ! Mul on sama lugu olnud ja tulemus null. Ei küsitletud naabreid,auto jäljed lume peal jne.,kui juhtisin kohal käinud asjamehele nn. jälgi-sain vaid põlguse osaliseks. Vot selline suhtumine tavakodanikkesse…

Aare Vaalma
Aare Vaalma

Jäle aktsioon. Jään huviga ootama, millal politsei talgute käigus need pätid tuvastab, kes juba kolm korda minu garaaži on tühjaks teinud.

wpDiscuz