1

Kiiruseületajaid on juurde tulnud

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Foto: Urmas Lauri
Politsei on sel aastal tabanud mullusest rohkem kiiruseületajaid. Foto arhiiv

Septembri lõpuks oli Läänemaal tabatud kolmandiku võrra rohkem kiiruseületajaid kui mullu sama ajaga.

Haapsalu politseijaoskonna patrullitalituse juhi Meelis Laurmanni sõnul on tänavu üheksa kuuga tabatud üle 850 kiiruseületaja, mida on 250 võrra mullusest rohkem. „Oleme rohkem maanteele jõudnud,” ütles Laurmann.

Ta märkis, et 2015. aasta üheksa kuuga tabati kiiruseületajaid veelgi rohkem kui tänavu.

Möödunud aastaga võrreldes on poole rohkem kiirust ületatud linnas – sel aastal on linnas tabatud ligi poolsada kiiruseületajat. Läänemaa politseijuhi Andrei Taratuhini sõnul kiputakse linnas sõitma 50 km/h alas kuni 20 km/h lubatust kiiremini. Ta lisas, et linnas on kiiruseületamisel ja kiiruseületamisel vahe.

„Posti tänaval, kus kahel pool pargivad autod ja nende vahelt minnakse üle tee, on kiiruse ületamine kindlasti ohtlikum kui Uuemõisas kahe ringtee vahel, kus on mitu sõidurida,” ütles Taratuhin.

Üle 60 km/h ületas kiirust neli sõidukijuhti. Laurmanni sõnul on tippkiirused, millega maanteel politseile vahele jäädi, kahel korral 156, ühel korral 164 ja 181 km/h. Viimase kiirusega kihutas mootorrattur kevadel Risti–Virtsu maanteel.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
k.s
k.s

Eks enamuse sellest kurvast statistikast annab politsei raske ja tänuväärne igapäevatöö Haapsalu sissesõidul Uuemõisas ja Paralepas enne Kiltsit. Seal tõesti tekitavad uljaspead oma kihutamisega pidevalt ohtlikke olukordi…

wpDiscuz