Lääne Elu paberleht laupäeval, 28. oktoobril

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Linnuses tuli välja katkuohvrite mälestuskivi tükk

Haapsalu piiskopilinnuse vahitorni puhastamisel tuli tornipõhja loobitud sodi seest välja raidkivitükk, mis on pärit kadunuks peetud 16. sajandi katkuohvrite mälestuskivist. Piiskopilinnuse uurimistöid juhtiva Jaak Mälli sõnul on 1980. aastate restaureerimistööde käigus tornišahti loobitud kiviprahti pooleks peedipudelite, lömmis labidate ja ämbritega. „Ja sinna on ajaviiteks löödud puruks ka paar hauaplaati,” ütles Mäll.

Kredexi toel soojustatud kortermaja hakkas lagunema

Presidendilt 2013. aastal kauneima kortermaja preemia saanud Metsa 71 majalt Haapsalus kukub krohvi. Kuigi kohtust väljus korteriühistu võitjana, pole sellest kasu, sest ehitusfirma on likvideerimisel.

Variku kirev loomapark

Varikul Undisoo talus tundub, nagu oleks sattunud otse Gerald Durrelli raamatusse „Minu pere ja muud loomad” või Segasumma suvilasse Pipi juurde, kes on otsustanud karjatada suuremat hulka linde ja loomi. Sõbralikult koos elevad pesukaru ja nandud, jooksupardid ja brahma kanad, tuhkur ja papagoid.

 

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments