Metsküla algkool sai linnuviktoriinil teise koha

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Linnuviktoriin_20.04.2016_Aldo_Rääbis

Linnuviktoriinil osalejad. Foto: Aldo Rääbis

Eile peeti Tartu ülikooli loodusmuuseumis üle-eestiline linnuviktoriin, kus Metsaküla algkooli võistkond saavutas 6.-7. klassidede arvetsues teise koha.

Metsaküla algkooli koosseisu kuulusid  Silver Nikkel, Samuel Kastepõld ja Joosep Michels.

Osalejatel tuli vastata nii kirjanduse põhjal koostatud küsimustele kui ka ära tunda linnuliike välimuse, laulu ja häälitsuste järgi. Õpilastel tuli näiteks pesa kirjelduste järgi ära arvata pesitsev linnuliik, järjestada linnud suuruse järgi ning tuvastada Eesti loomamuinasjutu järgi tänavune aasta lind rasvatihane.

Linnuviktoriinil osales kokku 26 võistkonda 75 õpilasega.

Žürii koosseisus Margus Ots, Külli Kalamees-Pani ja Kelli Hanschmidt selgitasid välja parimad noored linnutundjad. Esikolmiku kohtade jagamiseks esitati lisaküsimusi. Linnuviktoriini üldvõitjaks sai võistkond „Rukkirääk”.

Pärast viktoriini toimus kõigile osalejatele ekskursioon Tartu ülikooli loodusmuuseumi uuel püsinäitusel „Maa. Elu. Lugu”.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments