Naastrehvide kasutamise aeg hakkab läbi saama

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Naastrehvide vahetamisega ei tasu kiirustada. Foto: Urmas Lauri

Ehkki naastrehvidega võib sõita kuni aprilli lõpuni, ei nõua praegused teeolud enam nende kasutamist, leiab maanteeameti liiklusohutuse osakonna ekspert Villu Vane.

„Ma ei näe enam põhjust venitada naastrehvide väljavahetamisega,” ütles Vane BNS-ile. Ta meenutas, et ametlikult on naastrehvid keelatud alates 1. maist.

Vane on varem BNS-ile öelnud, et eraldi korraldust rehvide vahetuseks keegi ei anna ja rehvide vahetamise otsuse teeb iga juht ise oma igapäevase teekonna põhjal. „Rehvivahetuse täpne aeg sõltub eelkõige sellest, kui palju ja millistel teedel sõidetakse. Siin ei ole ühest vastust ning maanteeamet täpset kuupäeva ette ei kirjuta,” selgitas Vane.

Ilmaeenistuse prognoosi kohaselt võib ööl vastu reedet ja ööl vastu laupäeva veel temperatuur kohati alla nulli langeda.

Naastrehvide kasutusaeg on reguleeritud majandus- ja kommunikatsiooniministri määrusega „Mootorsõiduki ja selle haagise tehnonõuded ja nõuded varustusele”. Määruse kohaselt on naastrehve lubatud kasutada kuni 31. märtsini, kuid erandina talviste tee- ja ilmastikuolude esinemise korral kuni 30. aprillini. Lamellrehve tohib kasutada aastaringselt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments