Tänavune HÕFF tuleb ilma zombiparaadita

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

HÕFFi avarongkäik 299Mullune HÕFF on järjega jõudnud kultuurikeskuse ette. Foto: Urmas Lauri

Tänavune Haapsalu õudus-ja fantaasiafilmide festival (HÕFF) kestab varasematega võrreldes lühemat aega ning saabub ilma zombieparaadita.

Ilmselt ei korraldata tänavu ka volbriööjooksu. HÕFF kestab tänavu nelja päeva asemel kolm päeva 29. aprillist kuni 1. maini.

„Algab reedel, kuid pühapäeval on pikemalt,“ selgitas Haapsalu kultuurikeskuse direktor Gülnar Murumägi.

Esimest korda festivali ajaloos on tiheda filmiprogrammi kõrval ka temaatilised eriüritused raamatulaadast robotite ehitamiseni.

„Pühapäev on pühendatud robootikale,“ ütles Murumägi. „Noorte päev rohkem.“

„Zombide paraadi ei tule ja praeguse seisuga ei tule ka volbriöö jooksu,“ lausus linnapea Urmas Sukles. „Sest koolispordiliit, kes seda on korraldanud, teatas, et eelmisel aastal oli osalejaid niivõrd vähe, et ei tasu enam korraldada.“

Gülnar Murumägi ütles, et tavapärase zombide paraadi asemel annab tänavusele HÕFFile avapaugu ühistantsimine Haapsalu kultuurikeskuse ees.

„Mingi asi siin maja ees toimub, aga see ei ole paraad,“ nentis Murumägi.

Gülnar Murumäe sõnul on festivalile tulemas huvitavaid väliskülalisi, produtsente, režissööre.

„Huvitav seltskond,“ kommenteeris kultuurikeskuse juht.

Üheteistkümnendat sünnipäeva tähistav Baltimaade ainukene žanrifilmidele keskenduv filmifestival demonstreerib traditsiooniliselt viimase aasta parimaid, julgemaid ja originaalsemaid linateoseid hoogsatest põnevikest kriipivate õudusfilmideni.

Mullune, 10. Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival kogus neljal päeval üle 3600 külastuse, millega purustati ka senine HÕFFi publikurekord. HÕFFil näidati festivali ajaloos rekordilised 46 filmi 21 riigist, neist 24 olid täispikad.


Vaata mulluse HÕFFI avarongkäigu pilte siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Haapsalu volbrijooks jääb seekord ära | Lääne Elu
7 aastat tagasi

[…] Vt ka: "Tänavune HÕFF tuleb ilma zombiparaadita" […]

Küsimus
8 aastat tagasi

Artiklist kumab läbi, et volbriöö jooksu ei toimu. Seepeale küsiks . miks? See jooks oli aastaid küllaltki populaarne ja nüüd järsku selline otsus. Küsiks – kumb oli enne, muna või kana? Volbriöö jooksu korraldas minu teada aastaid spordikool, enne kui see HÖFF Haapsalusse tuli. Volbriöö jooksuga murti otsekui üks selgroog ja jooksu lõppedes oli ka pidu lossipargis. Aga mis nüüd? HÖFF suretab välja jälle ühe Haapsalu linna traditsiooni, milles osalesid ka maakonna paljud jooksuhuvilised. Kas linnavalitsuses mõeldakse ka või neil ükskõik? Kultuuri pool on alla igasugust arvestust. G.Murumäe huvi on ainult selles, kuidas kultuurimaja ruumide eest renti saada ja mingite… Loe rohkem »