Simson: Savisaar mõjutas saadikuid viimase hetkeni Karilaidu toetama

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Kadri Simson arvo tarmula (1)

Vastu Edgar Savisaare tahtmist sai täna riigikogu Keskerakonna fraktsiooni juhiks Kadri Simson. ARVO TARMULA

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimeheks tagasi valitud Kadri Simsoni sõnul mõjutas erakonna esimees Edgar Savisaar fraktsiooni liikmeid viimase hetkeni toetama tema vastaskandidaati Jaanus Karilaidu.

"Savisaar on teinud päris mitmete meie fraktsiooni liikmetega tööd ja seda veel teisipäeva õhtul," ütles Simson täna pärast fraktsiooni juhtkonna valimist ajakirjanikele. "Ju ta siis teadis, et fraktsiooni enamus selgelt ja otseselt toetab senise juhtkonna jätkamist ning ju ta seetõttu ei tulnud ka valimistele kohale."

Keskerakonna fraktsioon valis 14 poolt- ja 12 vastuhäälega taas fraktsiooni esimeheks Simsoni ning aseesimeesteks Mailis Repsi ja Valeri Korbi, kes mõlemad kuuluvad n-ö Simsoni toetajate leeri.

Keskerakonna juhatus esitas teisipäeval fraktsiooni esimehe kandidaadiks Karilaiu ja aseesimeeste kandidaatideks Olga Ivanova ja Viktor Vassiljevi. Kõik nad kuuluvad n-ö Savisaare toetajate hulka.

Simsoni sõnul käitus Savisaar fraktsiooni liikmetega vastavalt tujule. "Keda ähvardas, kellele lubas midagi. Selline intensiivne töö enne valimisi pole päris tavapärane ja me kindlasti eelistaksime, et erakonna esimees suhtleks erakonna liikmetega rahumeelsemalt ka valimiste vahelisel ajal," sõnas Simson. "Mina kohtusin Savisaarega eile, ta ei lubanud mulle midagi, aga heitis ette vaid kongressil kandideerimist."

Ajakirjanike küsimusele edasimineku kohta olukorras, kui fraktsioon on lõhenenud, vastas Simson Savisaare kongressi järel öeldud sõnadega, et "ka ühehääleline võit on võit". "Ja nii nagu mina aktsepteerin seda, et Savisaar sai kongressil napi võidu, eeldan ma, et fraktsiooni 27 liikmega ei teki meil töörahu osas probleeme," lisas ta.

Simson kinnitas, et on püüdnud viimase nädala jooksul leida Savisaarega kompromissi, kuid Savisaar pole neid huvitatud.

Simson sõnul võib nüüd teda pooldanud fraktsiooni liikmeid oodata tagakiusamine.

BNS

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
savikal
8 aastat tagasi

avastati kolmas silm, selle abil ta mõjutab inimesi, teda nähes ei tohi talle otsa vaadata, ei tohi lasta ennast kõnetada, tuleb kohe ära minna, muidu on lips läbi, kõige parem on kanda pidevalt foolium mütsi ja radari avastamise seadet kaasas

Juhan
8 aastat tagasi

Vabandan, kui Edgari-leer pakub ühele kohale Vassiljevi, siis on põhjus meditsiiniline. seniilsus.

jääteemeister
8 aastat tagasi

Huvitav, et mulle pole head pakkumist tehtud….

rk
8 aastat tagasi

Kõik need Savika “vastased” on mõttetud – lugege hääli, siis saate aru. Yana Toom ja Edgar võtavad juba kahepeale 50000+ Lasna ja Narva venelase häält. Kust Ratas või Simson sama koguse saaks?

kohalik
8 aastat tagasi

Simson: “Ja nii nagu mina aktsepteerin seda, et Savisaar sai kongressil napi võidu, eeldan ma, et fraktsiooni 27 liikmega ei teki meil töörahu osas probleeme,” Siin ei ühti Simsoni sõnad tegudele. Ei ole Simson ega tema pooldajad siiani leppinud sellega,et Savisaar Simsonit kongressil edastas. See,kuidas Simson erakonna esimeest avalikult mustab ei saa kindlasti aktsepteerimiseks ega töörahuks nimetada.

to kohalik
8 aastat tagasi
Reply to  kohalik

Pada sõimab katelt, ühed mustad mõlemad, ütleb küll vanasõna, aga suurele sõjakäigule läks ikka Savisaar oma ketikoertega. Kui juba erakonna juhatus surus peale savisaarlased nii fraktsiooni esimehe, kui ka esimehe asetäitjate osas,, siis nüüd oli selline Simsoni vastukäik ainuõige.

kohalik
8 aastat tagasi
Reply to  to kohalik

Simson ei saa igaljuhul väite,et ta oleks Savisaare võiduga leppinud ja eeldab mingit töörahu,mida ta ise ei ole valmis olnud erakonnale pakkuma.Täpsustus siinkohal,töörahuks valmis ainult juhul,kui tema ja tema ketikoerad on võitjad. Mis aga puudutab Savisaart ja tema ketikoeri,siis sõtta minnaksegi meeskonnaga.

Mis seal vahet on
8 aastat tagasi

Oluline, et Karilaid valituks ei saanud.

lugeja
8 aastat tagasi

Kas nüüd peabki kommentaarides neid niiöelda Raplamaa sõnumeid esimesena lugema.

ka lugeja
8 aastat tagasi
Reply to  lugeja

Keegi on just äsja ära õppinud copy paste ja jube tore, endal hea meel!

Simson: Savisaar mõjutas saadikuid viimase hetkeni Karilaidu toetama | Raplamaa Sõnumid
8 aastat tagasi

[…] Vastu Edgar Savisaare tahtmist sai täna riigikogu Keskerakonna fraktsiooni juhiks Kadri Simson. ARVO TARMULA Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimeheks tagasi valitud Kadri Simsoni sõnul mõjutas erakonna esimees Edgar Savisaar fraktsiooni liikmeid viimase hetkeni toetama tema vastaskandidaati Jaanus Karilaidu. "Savisaar on teinud päris mitmete meie fraktsiooni liikmetega tööd ja seda veel teisipäeva õhtul," ütles Simson täna pärast fraktsiooni juhtkonna valimist ajakirjanikele. "Ju ta siis teadis, et fraktsiooni enamus selgelt ja otseselt toetab senise juhtkonna jätkamist ning ju ta seetõttu ei tulnud ka valimistele kohale." Keskerakonna fraktsioon valis 14 poolt- ja 12 vastuhäälega taas fraktsiooni esimeheks Simsoni ning aseesimeesteks Mailis Repsi ja… Loe rohkem »