VIDEO: Uuemõisa algkoolist valmis ingliskeelne lühifilm

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Soome lapsed vaatavad ULA filmi

Uuemõisa filmi vaatamine 8. märtsil Soomes Vantaas Itä-Hakkila koolis. TRIIN OLLEMA

 

Uuemõisa algkool tegi rahvusvahelise projekti raames Haapsalut ja oma kooli tutvustava ingliskeelse filmi.

Filmi operaator oli kooli infojuht Rando Pajuste, filmi idee autor ja kokkupanija oli kooli huvijuht Triin Ollema. Filmi tegemisel osalesid ka kooli õpilased.

Filmiimine algas mullu kevadel ja jätkus sügisel, aga kasutati ka terve aasta jooksul üles võetud materjali, ütles Ollema. Film on üle seitsme minuti pikk. Peagi saab film ka eestikeelse teksti.

Film valmis Erasmus+ programmi raames. Uuemõisa algkool osaleb koos kuue  teise riigi kooliga projektis, mis tegeleb õpilaste põhioskuste arendamisega. Põhioskusi on viis: suuline eneseväljendus, kirjutamine, matemaatiline oskus, lugemine, info ja kommunikatsioon. Programmis osaleb Norra, Soome, Rootsi, Poola, Hispaania ja Horvaatia.

Ollema sõnul on ka teised projektis osalevad koolid teinud oma koolist filmi ja neid tutvustatakse vastastikku. Viimati vaadati Uuemõisa filmi 8. märtsil Soomes Vantaas Itä-Hakkila koolis. See on 460 õpilasega viieklassiline kool.

Uuemõisa koolil on Erasmus+ kolmas rahvusvaheline projekt, kahes projektis on tehtud ka kooli tutvustav film. Esimene film valmis 2008.

Praeguse projekti üks osa on Uuemõisa kooli ettepanekul rahvuslike käpiknukkude vahetamine. Iga kool teeb paari käpikukke, üks paar jääb Eestisse, teine läheb projektis osalejaid mööda rändama. Iga kool tutvustab nukupaarile oma eluolu, teeb pilte ja paneb juurde muud materjali. Projekti lõppedes saadetatakse käpikupaar koju ja siis on nende reisipäevikust näha, kus nad on käinud ja mida näinud. Uuemõisa kooli nukud said nimeks Kadri ja Mart.

Novembrist märtsini olid Uuemõisas Norra käpiknukud, nüüd on Uuemõisas Soome käpikud. Käpikuid on viidud Estoniasse ooperisse, neid võetakse koju kaasa, et näha, mida meil süüakse ja kuidas aega veedetakse.

Järgmine on tegevus, kus õpilased  võtavad ühe maa endale reisisihiks ja teevad selgeks reisi eelarve, rahaühikud, peamised hinnad, vaatamisväärsused jms. Siis tutvustatakse teistele riikidele, millise sõiduvahendiga näiteks Horvaatiasse minna ja mis pilet maksab, kui palju poes raha kulub jne. See on seotud matemaatilise põhioskusega. Lugemisega on seotud  kiiruse peale lugemisvõistlus. Kirjutamisoskuse arendamiseks kirjutatakse koos raamat, iga kool kirjutab ühe peatüki.

Vt filmi siit:

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kätlin
8 aastat tagasi

Väga tore ülevaatlik film!

lapsevanem
8 aastat tagasi

Väga vahva film!