0

Omniva postitab 15 aastat teel olnud kirja saanud adressaadile magusa kingituse

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

15 aastat teel olnud kiri 005 Aastaid teel olnud kiri. Foto: Urmas Lauri

3. jaanuaril 2001 Haapsalus Posti 30 asuvast Lääne Elu toimetusest postitatud ümbrik jõudis 650 meetri kaugusele Metsa 49 majja 18. märtsil, kirjutas Lääne Elu artiklis "15 aastat teel olnud kiri jõudis täna 650 meetri kaugusel elava adressaadini".

Postifirma Omniva uuris selle juhtumi tausta põhjalikult ka omalt poolt.

"Kõigepealt on muidugi tore, et kiri lõpuks õigesse kohta jõudis," nentis Eesti Posti kandevõrgu üksuse juhi Arthur Raichmann. "Postitöötajate ametieetika ütleb, et kõik saadetised tuleb alati sihtkohta toimetada, kuid antud juhul pole ilmselt siiski tegu postitöötajate tegevusega ja tuleb oletada, et kiri on kuskil kellegi poolt leitud ning otse õigesse postkasti toimetatud."

Raichmann ütles, et Lääne-Elus olevate piltide põhjal võib öelda, et kirjal oleval margil on postitöötlemise tempel ja nn. kustutustempel (lainelised jooned), mida postis kasutatakse, et marki mitu korda ei kasutataks.

"See näitab, et Haapsalu kandekeskusest on läinud see kiri välja õigel ajal ehk siis 2001. aastal ning jõudnud kandesse," selgitas kandevõrgu üksuse juht.

Kirja edasist saatuse kohta ütles Raichmann, et vahepealsetel aastatel see ilmselt postitöötajate käes ei olnud.

"Siit edasi ei ole aga enam võimalik öelda, kuhu ta jõudis ja kus on need vahepealsed aastad viibinud," tõdes Raichmann. "Küll aga võib öelda, et nüüd, 2016.aastal ei ole see kiri postitöötajate käes olnud. Kindlasti pälvinuks selline vana margiga kortsus kiri teiste kirjade hulgas tähelepanu nii postitöötlemisel kui kättetoimetamisel, kuid ei kohalikud kirjakandjad ega postitöötlejad eelmisest nädalast sellist kirja ei mäleta. Seega võibki arvata, et eeldatavalt on see kiri kuskil kellegi poolt leitud ja otse õigesse postkasti viidud."

Eesti Posti kandevõrgu üksuse juht Arthur Raichmann tänas kirja tundmatut leidjat-kättetoimetajat.

"Ja et ka kirja vastu võtnud proua Milvi Taal seda natuke naljakat seika magusamate tunnetega mäletaks, postitame tema aadressile (Metsa 49, nagu Lääne Elus toodud) väikese magusa üllatuse. Garanteerime, et see jõuab kohale oluliselt kiiremini kui kõnealune kiri," lõpetas Arthur Raichmann.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Lugeja
Lugeja

Tõeoolest, tore ja asjakohane reagering. Võttis väikse muheluse suunurka.

sorts
sorts

“…väikese magusa üllatuse. Garanteerime, et see jõuab kohale oluliselt kiiremini kui kõnealune kiri,” lõpetas Arthur Raichmann.”

kena näha,et ka riigiasutustes on vähemalt mõnel säilinud huumorimeel:)

tubli tegu A.Raichmanni poolt!

trackback
Omniva postitab 15 aastat teel olnud kirja saanud adressaadile magusa kingituse | Raplamaa Sõnumid
[…] Aastaid teel olnud kiri. Foto: Urmas Lauri 3. jaanuaril 2001 Haapsalus Posti 30 asuvast Lääne Elu toimetusest postitatud ümbrik jõudis 650 meetri kaugusele Metsa 49 majja 18. märtsil, kirjutas Lääne Elu artiklis "15 aastat teel olnud kiri jõudis täna 650 meetri kaugusel elava adressaadini". Postifirma Omniva uuris selle juhtumi tausta põhjalikult ka omalt poolt. "Kõigepealt on muidugi tore, et kiri lõpuks õigesse kohta jõudis," nentis Eesti Posti kandevõrgu üksuse juhi Arthur Raichmann. "Postitöötajate ametieetika ütleb, et kõik saadetised tuleb alati sihtkohta toimetada, kuid antud juhul pole ilmselt siiski tegu postitöötajate tegevusega ja tuleb oletada, et kiri on kuskil kellegi… Loe rohkem »
wpDiscuz