“Klassikokkutulek” sai Eesti suurima piletituluga filmiks ja tegi Haapsalus publikurekordi

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

KlassikokkutulekPromofoto

Kodumaine komöödia "Klassikokkutulek" on kogunud 913 700 eurot kassatulu, millega edestas 880 000 eurot teeninud "Avatari" ja tõusis Eesti tulusaimaks filmiks.Tegijad loodavad jõuda miljoni euro piirini.

Haapsalu kultuurikeskuse peaadministraator Hele Otti sõnul purustas "Klassikokkutulek" piire ka Haapsalus – sündis uus publikurekord. "Vaatajaid oli ligi 3500!" ütles Otti.

"Rasked ajad nõuavad häid komöödiaid. Naer ongi selle edu pant. Oleme järk järgult seadnud "Klassikokkutuleku" tulemustele uusi verstaposte. Ainus mis nüüd jäänud on, olekski miljon," ütles filmi produtsent Kristian Taska BNS-ile.

Küsimuse peale, kas "Klassikokkutuleku" äriline edu ajendab tegijaid filmile järge looma, vastas Taska, et praeguseks on olemas teise osa stsenaarium ja järje loomine on tõenäoline.

"Teise osa alateemaks on pulmad ja matused. Taanlaste meelest on see veel parem, kui esimene osa. Eks ma pean Martin Algusega rääkima, kas ta on nõus kaaskirjutamise ja eestindamise jälle enda peale võtma," märkis ta.

"Klassikokkutulek" esilinastus 17. veebruaril ja teenis esimese kümne päevaga juba üle poole miljoni euro piletitulu. Pühapäeva õhtu seisuga on filmil olnud 167 100 vaatajat.

"Klassikokkutuleku" peategelasteks on kolm keskkooliaegset parimat sõpra, kes üritavad enne klassi 25 aasta kokkutulekut tõestada, et noorus pole veel kuhugi kadunud. Filmi peaosades mängivad Mait Malmsten, Henry "Genka" Kõrvits ja Ago Anderson.

Filmi lavastas René Vilbre, tootsid Kristian Taska ja Evelin Soosaar-Penttilä.
Taanist pärit algstsenaariumi seadis eesti keelde ja huumorikultuuri Martin Algus.
Peakangelaste kõrval astuvad üles Mart Müürisepp, Märt Pius, Grete Klein, Kristiina-Hortensia Port, Maarja Jakobson, Ülle Lichtfeldt, Marika Korolev, Kadri Adamson ja Maris Kõrvits.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mati
8 aastat tagasi

Väga hea film!

“Klassikokkutulek” sai Eesti suurima piletituluga filmiks ja tegi Haapsalus publikurekordi | Raplamaa Sõnumid
8 aastat tagasi

[…] Promofoto Kodumaine komöödia "Klassikokkutulek" on kogunud 913 700 eurot kassatulu, millega edestas 880 000 eurot teeninud "Avatari" ja tõusis Eesti tulusaimaks filmiks.Tegijad loodavad jõuda miljoni euro piirini. Haapsalu kultuurikeskuse peaadministraator Hele Otti sõnul purustas "Klassikokkutulek" piire ka Haapsalus – sündis uus publikurekord. "Vaatajaid oli ligi 3500!" ütles Otti. "Rasked ajad nõuavad häid komöödiaid. Naer ongi selle edu pant. Oleme järk järgult seadnud "Klassikokkutuleku" tulemustele uusi verstaposte. Ainus mis nüüd jäänud on, olekski miljon," ütles filmi produtsent Kristian Taska BNS-ile. Küsimuse peale, kas "Klassikokkutuleku" äriline edu ajendab tegijaid filmile järge looma, vastas Taska, et praeguseks on olemas teise osa stsenaarium… Loe rohkem »