Saame kokku Wiedemannis pool sajandit hiljem

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Need rohkem kui sada inimest, kes alustasid 1963. aastal Haapsalu I keskkoolis oma kooliteed, on oodatud septembri alguses Haapsallu, et meenutada olnut ja rääkida, kuidas elu on läinud.

„Meid oli neli paralleelklassi ja me olime viimased, kes alustasid kooliteed Wiedemanni tänava koolimajas,” meenutas Helgi Kulbok kokkutuleku algatusrühmast. „Poole aasta pealt läksime Kuuse tänava koolimajja, mis siis just valmis sai. Suure rongkäiguga läksime.”

Vanu aegu meenutatakse 7. septembril kl 13 Wiedemanni koolimajas. Aeg on selleks sobiv, sest Haapsalus on sel ajal nostalgiapäevad ja koolimaja värskelt remonditud,

„Tutvume majaga, leiame üles oma klassid,” sõnas Helgi Kulbok. „Mul on kõik I klassi õpikud alles, laulik ka. Proovime laulda vanu laule ja vaatame, mida edasi teeme.”

Kulboki mälestustes oli Wiedemanni koolimaja unelmate maja, kustumatu mulje jättis aula rõdu.

Kui tervis lubab, on tulla lubanud ka klassijuhatajad Ehalaine Vooremaa ja Milvi Jääger–Palusoo. Lahkunud on Ida Järve ja Elma Tulgiste.

„On terve hulk inimesi, kelle käekäigust ei ole midagi teada,” ütles Kulbok.

Mingit etteteatamist ega osamaksu ei ole. „Tuleb ainult kohale tulla ja olla.”

Helgi Kulbokiga saab vajadusel ühendust telefonil 511 8497.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments