Publikurekordeid purustaval „Klassikokkutulekul” tulevad lisaseansid

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Klassikokkutulek

„Klassikokkutuleku” peaosades on Henry Kõrvits (vasakult), Mait Malmsten ja Ago Anderson. Foto: arhiiv 

Kodumaine komöödiafilm „Klassikokkutulek” purustab publikurekordeid kõikjal, kaasaarvatud Haapsalus ja Lihulas, kus on toimumas ka lisaseansid.

Haapsalu kultuurikeskuses on tänaseks menukat eestimaist komöödiat vaatamas käinud rekordilised 2239 inimest. „Igal seansil on stabiilselt üle 400 külastaja,” ütles Haapsalu kultuurikeskuse direktor Gülnar Murumägi. Suure huvi tõttu tuleb laupäeval kaks lisaseanssi ja filmi näidatakse ka pühapäeval. „Kui huvi jätkub, teeme ka kolmanda ja neljanda lisaseanssi,” lubas Murumägi.

Eelmine publikurekord kuulus mullu kevadel linastunud kodumaisele sõjafilmile „1944”, mida käis vaatamas 1879 inimest.

Lihula kultuurikeskuses käis „Klassikokkutuleku” esilinastusel 355 inimest. „Ainult esimene rida oli tühi, sest sealt on ebamugav suurt ekraani jälgida,” põhjendas Lihula kultuurikeskuse direktor Tiina Lobja. Eelmine publikurekord kuulus sarnaselt Haapsalule sõjadraamale „1944”, mida käis esilinastusel vaatamas 286 filmihuvilist. Lihula kultuurikeskuse saalis on 395 istekohta.

Lobja sõnul on tegemist selle aastatuhande parima kodumaise komöödiaga. „Ma poleks uskunud, et eestlased oskavad niivõrd head nalja teha,” kiitis Lobja filmi. Tema sõnul on enamik stseene elutruud, mida inimesed on kindlasti ühel või teisel viisil elujooksul kogenud.

Lihulas tuleb lisaseanss 29. veebruaril, kuhu Lobja ootab samuti täismaja publikut. „Esimesed piletid on juba müüdud,” kinnitas Lobja.

„Klassikokkutulek” tegi rekordi ka Eesti filmi avanädalavahetusel, mil filmi käidi vaatamas 33 828 korda. Eelmine rekord kuulus „1944”, mida käis esimesel nädalavahetusel vaatamas 19 030 inimest. Piletikassasse kogus „Klassikokkutulek” esimesel nädalavahetusel 191 390 eurot.

„Klassikokkutulek” on René Vilbre lavastatud komöödia, mille peaosades mängivad Mait Malmsten, Henry Kõrvits ja Ago Anderson. Filmi algstsenaarium on pärit Taanist, kus samanimeline film osutus populaarseks 2011. aastal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ja kes Haapsalus ...
8 aastat tagasi

ilma jääb võib esmaspäeval tulla Vormsile vaatama.