Raamatukogus ootab suvel vaatajaid kaks näitust

Lääne Elu

info@le.ee

Aire Trummali näitus kultuurimajas.
Aire Trummali näitus kultuurimajas.

Haapsalu raamatukogus ootab sel suvel vaatajaid kaks uut näitust – lugemissaali fuajees on üleval Erki Linnu graafilised lehed ja laenutussaali vitriinides Aire Trummali suured klaashelmed ja ehted.

Lind on tudeerinud ajalugu ja religiooniuuringuid Göttingeni Ülikoolis ning Tartu ülikoolist on tal religiooniuuringute doktorikraad. Eesti Kunstiakadeemias (EKA) ei ole ta õppinud graafikat, vaid hoopis keraamikat.

„Minu senise elu jooksul on mind ümbritsenud peamiselt sõnad – olen lugenud, uurinud ja kirjutanud, avaldanud proosat ja kaitsnud doktorikraadi Tartu ülikoolis. Mida rohkem aga minna tekstidesse süvitsi, seda selgemaks saavad ka sõnadega öeldava piirid,“ on Erki enda kohta öelnud.

„Seega olen asunud otsima ka teisi meediume. Näiteks olen õppinud EKA-s keraamikat, et tajuda vormide ruumilisust ja kehalisust ning jõudnud lõpuks abstraktse graafikani, mis võimaldab jätta sõnadega väljendatava täielikult välja ja laseb suhelda otsa südamest südamesse,“ selgitab ta enda loomingulist teed.

Aire Trummal on kunsti ja käsitöö teemade huviline Tallinnast. Haapsaluga seob teda illustratsioonirühmitus “Valge Daami Kirjastus. Näitusel on väljas suured klaashelmed ja ehted, kus on kasutatud polümeersavist voolimist.

Klaashelmeid tegi Aire Tallinnas Okapi galeriis. Algteadmisi polümeersavist omandas töötubades ning siis omal käel edasi õppinud ja katsetanud. Aire sõnul on põnev erinevaid tehnikaid ja materjale omavahel kombineerida.

Mõlemad näitused jäävad raamatukokku ülesse augusti teise pooleni.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments