0

Lihulas mängiti korvpalli kevadturniiri

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Virtsu korvpallimeeskond.
Kevadturniiri võitjad: Virtsu meeskond. Foto erakogu

Lihula gümnaasiumi spordihoones peeti kuue Lõuna-Läänemaa meeskonna osavõtul maha kevadine korvpalliturniir.

 Võistkondade tase oli ühtlaselt hea, mistõttu olid mängud pingelised ning sportlikku laupäeva veetma tulnud sportlastele ja pealtvaatjatele huvitavad.

Turniiri peakorraldaja oli Lihula gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja ja korvpallitreener Mairo Kanter, kohtunikud Rudolf Lumiste ja Aivar Palu ning turniiri toetas Gamestar. 

Kevadist korvpalliturniiri peeti Lihulas viimati kümmekond aastat tagasi. "Viimati toimus kevadine turniir tõesti juba tükk aega tagasi. Mul on väga hea meel, et Mairo Kanter on taastamas pikki võistlustraditsioone ja treenimas koolis praeguseid noori," ütles Lihulas aastakümneid korvpalli vedanud treener Paavo Veermäe.

Võit läks Virtsu

Lühendatud mänguajaga peeti 11 mängu – kahest kolmeliikmelisest alagrupist pääses medalimängudele, ehk poolfinaali kaks paremat.

Esimesest alagrupist võitlesid end poolfinaali Virtsu ja Massu, teisest Vatla ja mõlemad alagrupimängud võitnud Lihula veteranide koondis.

5.-6. koha kohtumisega pidid seekord leppima Lihula kohalikud ja Linnavurled. Viienda koha võitsid tulemusega 25-15 Kohalikud, kelle ridadesse kuulusid ka treener Kanteri treenitavad Lihula gümnaasiumi noored.

Poolfinaalid ja kohamängud olid tulised ja pinget jagus piisavalt. Esimeses poolfinaalis ei saanud Lihula Veteranid Massu vastu kuidagi mängu käima. Lõpuks kosuti ja võeti kindel võit numbritega 33-19.

Teine poolfinaal oli aga väga põnev. Vatla oli Virtsu vastu võitu võtmas, kui 1,5 minutit enne mängu lõppu tabas Jüri Rummel kolmepunktiviske. Siiski suutsid Virtsu mängijad teha imelise mängu lõpu ja 30-23 võiduga finaali marssida.

Pronksimängus selgitasid võitja kaks Hanila valla küla: Vatla ja Massu. Sel korral võitis Vatla  22-18.

Kullamäng Virtsu ja Lihula veteranide vahel jõudis haripunkti kolm minutit enne mängu lõppu kui Veteranid lähenesid jõudsalt terve mängu juhtinud virtsulastele. Kuid nooremad võtsid siiski oma – tulemusega 30-21 läks turniirivõit koos suure karikaga Virtsu. Teine koht läks tubli turniiri mänginud Lihula veteranidele, kolmas koht Vatla palluritele.

Viskevõistluse võitis peakorraldaja Mairo Kanter, kes tabas minuti jooksul finaalis 13 kaugviset.
 

Virtsu võistkonnas mängisid Ermo Pajuväli, Peeter Idvani, Jaan Indres, Madis Rumma, Taavi Tamm, Reigo Nõmm, Margo Kutan ja Reimo Tiitso.

Lihula Veteranid: Paavo Veermäe, Harry Kadakas, Rivo Raudkivi, Jaanus Getreu, Argo Mõtt, Kristo Linn, Rait Tammet, Gert Oosim.

Vatla: Marko Kondratjuk, Priit Tein, Mati Tee, Gert Laurimäe, Jüri Rummel, Joel Rummel, Rando Valk

Platsil käis nimekaid sportlasi

Maapiirkonnas toimuvate turniiride puhul on rõõm spordimeestest, kes mingil spordialal kodumaal tippseltskonda kuulunud või kuulumas. Erand ei olnud ka Lihula Kevadturniir 2016.

Laupäeval mängisid Lihulas heal tasemel korvpalli näiteks Eesti koolispordi liidu korvpallimeistrid ja Eesti maakoolide meistrid, Eesti korvpalli noortemeistrid,  Eesti kunagised korvpalli noortekoondislased, Eesti kunagine noortemeister ja koondislane kergejõustikus, Eesti praegune rannajalgpallikoondislane.

Enamik neist on Lihula või Lõuna-Läänemaa poisid, mis tähendab, et ka väikestest kohtadest on võimalik kõrgemale tõusta.

Korvpalli kevadturniir on nüüd taastumas. Äkki oleks spordimeestel ühine eesmärk taastada näiteks 30 aasta tagused turniirid, kus mängis väga heal tasemel  kuus Lihula alevi meeskonda. Paslik on ära tuua Paavo Veermäe sõnad: „Lihula korvpall ja eriti veteranide korvpallivõistkond on mujal Eestis ja isegi kaugemal väga suurel määral tutvustanud Lihulat ja Lihulat teatakse tänu korvpallile ka rohkem."

Jaanus Getreu
 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Peep
Peep

Virtsu võiks ikka omakandi meestega mängida. Pidi ju Hanila vallas kõva spordi tegemine käima.

Mari
Mari

Hallo Peep! Võistkonnad olid kõik sinna kutsutud!!

wpDiscuz